Συνδέοντας τον πολιτισμό με το περιβάλλον –Μία σημαντική διεθνής συνάντηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης - iefimerida.gr

Συνδέοντας τον πολιτισμό με το περιβάλλον –Μία σημαντική διεθνής συνάντηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτιστικά τοπία, ή πως ιδανικά ο πολιτισμός μπορεί να συνδεθεί με το περιβάλλον. Αυτό το ενδιαφέρον θέμα -με μεγάλο και προκλητικό πεδίο ανάπτυξης στην Ελλάδα- θα είναι το θέμα της διεθνούς συνάντησης που θα πραγματοποιήσει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στη Στυμφαλία.
«Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000: προς μία νέα πολιτική για την ολοκληρωμένη διαχείριση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς» είναι ο τίτλος της διεθνούς συνάντησης, μέσω της οποίας το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς ενεργοποιεί μία νέα δράση που αφορά στη μελέτη και ανάδειξη των Πολιτιστικών Τοπίων (Cultural Landscapes), τοπίων δηλαδή στα οποία συνυπάρχουν η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά.


To πρόγραμμα των εργασιών της Διεθνούς Συνάντησης περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες με κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και της μελέτης του περιβάλλοντος από ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετέχουν επίσης ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών κ.α. Στόχος είναι η ανάδειξη των προκλήσεων και των προοπτικών των πολιτιστικών τοπίων καθώς και την καταγραφή των κατευθυντήριων γραμμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση τους.
Το κείμενο εργασίας, οι ομιλίες και τα συμπεράσματα της Διεθνούς Συνάντησης θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο του ΠΙΟΠ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

*Η φωτογραφία αρχείου είναι από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ