Το σπίτι του «Οσα παίρνει ο άνεμος» ζωντανεύει -Η απίστευτη ιστορία του [εικόνες] - iefimerida.gr

Το σπίτι του «Οσα παίρνει ο άνεμος» ζωντανεύει -Η απίστευτη ιστορία του [εικόνες]

Το σπίτι του «Οσα παίρνει ο άνεμος» ζωντανεύει -Η απίστευτη ιστορία του [εικόνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τάρα! Σπίτι. Θα πάω στο σπίτι. Και θα σκεφτώ ένα τρόπο να τον φέρω πίσω. Αλλωστε... αύριο είναι μία άλλη ημέρα». Είναι από τις πιο διάσημες ατάκες του κινηματογράφου, τα τελευταία λόγια που είπε η Βίβιαν Λι ως Σκάρλετ Ο'Χάρα, πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους στην ταινία «Οσα παίρνει ο άνεμος». Αυτό το περιβόητο σπίτι «ζωντανεύει» ξανά.

Αν η Σκάρλετ ήθελε να γυρίσει τώρα στο σπίτι της, θα έπρεπε να πάει στην πόλη Λαβτζόι, στην Τζόρτζια και θα έμπαινε σε έναν παλιό αχυρώνα. Εκεί, ένας φανατικός θαυμαστής του εμφύλιου πολέμου ξαναχτίζει το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί πριν από 75 χρόνια για την ταινία.

Η «Τάρα», όπως ονομαζόταν η οικία της Σκάρλετ, δεν υπήρξε ποτέ σπίτι στην πραγματικότητα. Ηταν απλά σκηνικό, που είχε δημιουργηθεί σε ένα κινηματογραφικό στούντιο στην Καλιφόρνια. Ξέμεινε εκεί για 20 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που ο νέος ιδιοκτήτης του στούντιο αποφάσισε να διαλύσει την πρόσοψη και να την πουλήσει το 1959 σε μία επιχείρηση της Τζόρτζια, η οποία φιλοδοξούσε να το κάνει τουριστική ατραξιόν. Το πλάνο ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Η Μπέτι Τάλμεϊτζ αγόρασε το σκηνικό το 1979 αφού και εκείνη ήθελε να αναβιώσει το ενδιαφέρον για την «Τάρα», αλλά δεν είχε περισσότερη τύχη από τους προηγούμενους. Οταν πέθανε, το 2005, το σκηνικό ήταν κομματιασμένο στον αχυρώνα της, ανέγγιχτο από την ημέρα που το αγόρασε.

Τότε εμφανίστηκε ο Πίτερ Μπόνερ, ένας ιστορικός. Η μανία του με το παρελθόν είναι εμφανής, αφού μεταξύ άλλων συνηθειών, οδηγεί μία Chevrolet του 1956. Ο συγκεκριμένος, αποφάσισε- έπειτα από συμφωνία με το γιο της Τάλμεϊτζ, να αποκαταστήσει το σκηνικό. Η δουλειά του δεν είναι εύκολη, αφού η «Τάρα» έχει περισσότερα από 100 κομμάτια και δεν υπάρχουν σχέδια ή οδηγίες για το πώς συναρμολογούνται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ