Γαλλία, απαγορευμένος έρωτας: Γυναίκα παντρεύεται τον θετό γιό της [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαλλία, απαγορευμένος έρωτας: Γυναίκα παντρεύεται τον θετό γιό της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο έρωτάς τους ενοχλούσε. Ηταν μάλιστα απαγορευμένος από το νόμο. Η Ελιζαμπέτ Λορένζ, 48 ετών, και ο Ερίκ Χολντέρ, 45 ετών, τελικά παντρεύτηκαν στο χωριό Ντάμπο, στην Αλσατία της Γαλλίας.

Η Γαλλίδα χρειάστηκε να δώσει δικαστική μάχη ένα χρόνο για να κερδίσει το δικαίωμα να τον παντρευτεί αφού είχε ήδη παντρευτεί τον πατέρα του σε πρώτο γάμο. Ηταν, δηλαδή, μητριά του αγαπημένου της, χωρίς δεσμό αίματος, αλλά το άρθρο 161 του αστικού κώδικα απαγορεύει την ένωση μεταξύ συγγενών.
Η Ελίζαμπεθ συνάντησε τον πατέρα του Ερίκ το 1989 σε ηλικία 24 ετών. Από το γάμο τους γεννήθηκε μια κόρη. Το ζευγάρι χώρισε το 2006, με πρωτοβουλία του πατέρα. «Ηταν για μένα ένα μεγάλο σοκ. Η κόρη μου ήταν τότε 9 ετών και έκλαιγε όλη μέρα. Εκείνη τη στιγμή ο Ερίκ μου στάθηκε πραγματικά και η σχέση μας στέριωσε» δήλωσε.



Ο Eρίκ από την πλευρά του είπε: «Ηθελα το καλύτερο για την ετεροθαλή αδερφή μου, βαφτιστήρα μου και σήμερα θετή κόρη μου. Οταν ο πατέρας μου είχε αφήσει τη μητέρα μου ένιωσα την απόλυτη εγκατάλειψη. Ηξερα πώς ένιωσε το κορίτσι και δεν ήθελα να το περάσει όλο αυτό μόνη της».

Ξεπέρασαν μέχρι και το εμπόδιο του Ολάντ
Το ζευγάρι για να υλοποιήσει το όνειρό του έφτασε μέχρι τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος τους απέστειλε γράμμα που έλεγε ότι τέτοιοι γάμοι απαγορεύονται.

Τελικά μετά από πολλές διαδικασίες και πολλά εμπόδια κατάφεραν να πάρουν έγκριση και τον περασμένο Ιούνιο ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε ένα δημαρχείο στη βορειοδυτική Γαλλία.

Πάντως και οι δύο παροτρύνουν και άλλα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν εμπόδια με το νόμο να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Το ζευγάρι αναφέρει τέλος ότι ο γάμος τους και η σχέση τους είναι αποδεκτή από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες του γάμου δημοσιεύτηκαν στο republicain-lorrain.fr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ