Το προσχέδιο του προϋπολογισμού -Ποιες είναι οι φοροελαφρύνσεις που φέρνει [pdf] - iefimerida.gr

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού -Ποιες είναι οι φοροελαφρύνσεις που φέρνει [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε το προσχέδιο του προϋπολογισμού στο οποίο περιλαμβάνονται φοροελαφρύνσεις και ανάπτυξη 2,9% για το 2015, ενώ για το 2014 η αύξηση του ΑΕΠ τοποθετείται στο 0,6%, έναντι μείωσης 3,9% το 2013.

Στο προσχέδιο μάλιστα ενσωματώνεται η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η διατήρηση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης διατηρώντας τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, η μείωση - από εφέτος - των ασφαλιστικών εισφορών, η βελτίωση του πλαισίου ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η ενίσχυση των εισοδημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε ότι αφορά τους ενστόλους θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο αναδρομικά, ωστόσο οι αυξήσεις δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί, αλλά από τα μεγέθη που έχουν εγγραφεί από το 2014 είναι εμφανές ότι θα είναι περιορισμένες

Για τον κ. Σταϊκούρα, θετικές επιδράσεις, χωρίς να έχουν ακόμη ποσοτικά προσδιορισθεί, θα έχουν η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης λόγω της μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, η πλήρης απόδοση -σε ετήσια βάση- του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που άρχισε να ισχύει από τα μέσα του 2014, η αύξηση της μεταφερόμενης επίδρασης του 2014 στο 2015 καθώς η εξέλιξη του ΑΕΠ στα 2 τελευταία τρίμηνα του 2014 αναμένεται θετική και η συνέχιση, βάσει των σημερινών ενδείξεων, της μεγάλης αύξησης του τουρισμού και το 2015.

Το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 22,5% του εργατικού δυναμικού, από 24,5% το 2014.

Η απασχόληση προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2,6%.

Διαβάστε το προσχέδιο του προϋπολογισμού ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ