Πόσες πιθανότητες έχει ένα ζευγάρι να χωρίσει ανάλογα με την αξία του δαχτυλιδιού και το κόστος του γάμου

Μπορεί να λένε ότι τα διαμάντια είναι παντοτινά, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει μια πρόσφατη έρευνα, όσο μεγαλύτερο το διαμάντι στο δαχτυλίδι των αρραβώνων, τόσο μικρότερη η διάρκεια του γάμου....

Οπως προκύπτει από τη μελέτη του πανεπιστήμιου του Εμορι, στην οποία πήραν μέρος 2.000 εθελοντές, όσο περισσότερα χρήματα δαπανά κανείς για το δαχτυλίδι των αρραβώνων, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να χωρίσει.

Συγκεκριμένα:

Οι άνδρες που ξόδεψαν από 2.000 έως 4.000 δολάρια για δαχτυλίδια αρραβώνων είχαν 1,3 περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από άνδρες που ξόδεψαν από 500 έως 2.000 δολάρια. Οι γυναίκες που έλαβαν τα ακριβότερα δαχτυλίδια είχα επίσης περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Επίσης, οι γυναίκες των οποίων ο γάμος κόστισε περισσότερο από 20.000 δολάρια είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από αυτές που είχαν ξοδέψει από 5.000 έως 10.000 δολάρια.
Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι όσοι ξόδεψαν λιγότερα των 500 δολαρίων για το δαχτυλίδι των αρραβώνων είχαν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Οι συντάκτες της έρευνας, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η συσχέτιση μεταξύ των υψηλού κόστους του γάμου και του δαχτυλιδιού με το διαζύγιο, πιθανότατα οφείλεται στην οικονομική πίεση που ασκείται σε νύφες και γαμπρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάμος αρραβώνες δαχτυλίδι αρραβώνων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ