H Ψυχιατρική Κλινική Ευαγγελισμού εκπέμπει SOS: Κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι - iefimerida.gr

H Ψυχιατρική Κλινική Ευαγγελισμού εκπέμπει SOS: Κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι

H Ψυχιατρική Κλινική Ευαγγελισμού εκπέμπει SOS: Κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έγγραφη διαμαρτυρία πρός όλους τους αρμόδιους φορείς, οι εργαζόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής του Ευαγγελισμού διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργαστούν και για τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια τους.

Οπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, στο κείμενο τους, από το 1999, η Ψ/Χ Κλινική του Ευαγγελισμού είναι υποχρεωμένη να δέχεται εισαγγελικές παραγγελίες για εξέταση και ακούσιες νοσηλείες. Μάλιστα, παρόλο που οι προδιαγραφές της κλινικής ήταν για 20 κρεβάτια εκούσιας νοσηλείας, σήμερα η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών είναι υπερδιπλάσιος των κλινών και πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται σε φορεία πλάτους 55-60 εκατοστών με μεγάλο κίνδυνο πτώσης και τραυματισμού τους.

Επίσης, οι ψυχικά πάσχοντες έχουν ανάγκη προσωπικό χώρο και από συνθήκες ηρεμίας και το νοσοκομείο παρέχει το ακριβώς αντίθετο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συμπλοκές μεταξύ τους με αφορμή την αρπαγή προσωπικών αντικειμένων ή φορείων.

Μάλιστα απαράδεκτες είναι και οι συνθήκες υγιεινής, αφού για όλους αυτούς τους ασθενείς, υπάρχουν μόνο 2 τουαλέτες και 2 ντουζιέρες. Η αναμονή για τη χρήση της τουαλέτας και το απλό πλύσιμο των χεριών είναι μεγάλη με αποτέλεσμα συχνά να έχουμε κρούσματα ομαδικής γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεις του αναπνευστικού τους χειμερινούς μήνες.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη σε περιστατικά με επιπλέον παθολογικά προβλήματα, όπου μπορεί να χρειαστεί να γίνουν νοσηλευτικές πράξεις και παρεμβάσεις στο διάδρομο, παρουσία αρκετών άλλων ασθενών, κατάσταση που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών.\

Οι εργαζόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής τονίζουν ότι όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μια σειρά παραμέτρων όπως η φυσική εξάντληση και επαγγελματική εξουθένωση του προσωπικού, αλλά και η αυξημένη επικινδυνότητα μέσα στην οποία ασκούν τα καθήκοντά τους.

Υπό τις δεδομένες προαναφερθείσες καταστάσεις, δηλώνουν ότι αδυνατούν να παρέχουν ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας στους ασθενείς, ενώ προειδοποιούν για κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ασθενών και των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ