Μόνο... καλό κλίμα και όλα ανοικτά στη συνάντηση Βρούτση-Τρόικα - iefimerida.gr

Μόνο... καλό κλίμα και όλα ανοικτά στη συνάντηση Βρούτση-Τρόικα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μόνο... καλό κλίμα αποκόμισε η ελληνική πλευρά μετά από τη νέα διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της Τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν αποφάνθηκαν ούτε επί του ελληνικού σχεδίου για τις ομαδικές απολύσεις ούτε επί των θέσεων του υπουργείου Εργασίας για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς νέες περικοπές συντάξεων.«Τα πρώτα νούμερα από τις Αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του συστήματος είναι ενθαρρυντικά», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εργασίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις κύριων συντάξεων. Ωστόσο ξεκάθαρη απάντηση από την Τρόικα δεν δόθηκε ούτε σε αυτή τη συνάντηση, όπου έγινε εκ νέου αναφορά στη μελέτη του ΚΕΠΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σκληρό αναμένεται το παζάρι και για τις ομαδικές απολύσεις, καθώς παρά τη θετική μελέτη του ILO για το ισχύον πλαίσιο, η Τρόικα δεν συμφώνησε ακόμα στο ότι δεν απαιτούνται οι αλλαγές που έχει ζητήσει ήτοι την πλήρη κατάργηση των περιορισμών που θεσμοθετήθηκαν τους προηγούμενους μήνες. «Το σχέδιο του ILO μάλλον γίνεται αποδεκτό» εκτίμησε ο ίδιος αξιωματούχος του υπουργείου Εργασίας, μεταφέροντας το κλίμα της συζήτησης αλλά όχι κάποια χειροπιαστά στοιχεία που να δείχνουν ότι επίκειται συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ