Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δεν θα βρούνε τον Μέγα Αλέξανδρο στην Αμφίπολη -Το πολύ πολύ να βρούνε τη γοργόνα - iefimerida.gr

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δεν θα βρούνε τον Μέγα Αλέξανδρο στην Αμφίπολη -Το πολύ πολύ να βρούνε τη γοργόνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική της άποψη για τον μυστηριώδη «ένοικο» του τάφου της Αμφίπολης κατέθεσε η, πάντα πνευματώδης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, δηλώνοντας, παράλληλα, βέβαιη ότι το μνημείο είναι μακεδονικό.Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» η διακεκριμένη βυζαντινολόγος, με αφορμή τη κυκλοφορία του βιβλίου της «Εικασίες Βεργίνα-Αμφίπολη» σχολίασε ότι ο τάφος είναι «χωρίς αμφιβολία μακεδονικός».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι αποκλείεται να θάφτηκε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος όπως θα ήθελαν να ελπίζουν αρκετοί.
«Είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ισως με...τη γοργόνα του» τόνισε με νόημα η κα Αρβελέρ.

Μάλιστα, ερωτηθείσα για το τι θα βρουν μέσα στην Αμφίπολη οι αρχαιολόγοι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ απάντησε χαριτολογώντας «Ψαροκόκαλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ