Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί την Πέμπτη, μετά το πέρας της εκδήλωσης προς τιμήν της στο Μέγαρο Μουσικής, να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στους δημοσιογράφους, ωστόσο την Παρασκευή η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ ξεκαθάρισε τη θέση της για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο MΕGΑ είπε πως το ξανασκέφτηκε και δηλώνει πως είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να μπει στην... κούρσα για ΠτΔ.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Σύνταγμα είχε τους Αγανακτισμένους. Τώρα, αν βάλουμε αυτούς που έχουν ειπωθεί για Πρόεδροι της Δημοκρατίας, δεν φτάνει το Σύνταγμα». Έτσι έσπευσε να βάλει τέλος στην φιλολογία που είχε αναπτυχθεί ξεκαθαρίζοντας ότι θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενη πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Εάν ψήφιζε ο κόσμος, θα απαντούσα ναι...» συμπλήρωσε η κ. Αρβελέρ.

Στο μεταξύ, έχρισε ως επόμενη κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τα πολιτικά πράγματα είπε, κάνοντας πρόβλεψη για το επόμενο κόμμα που θα είναι κυβέρνηση, ότι «ιστορικά στην Ελλάδα αυτοί που είναι στην αντιπολίτευση έρχονται στην συμπολίτευση και καταλαμβάνουν την κυβέρνηση».

Όσο αφορά την σημαντική ανασκαφή στην Αμφίπολη η κυρία Αρβελέρ είπε ότι μνημείο είναι Ελληνικό και Μακεδονικό και αυτό το στηρίζει σε ιστορικά γεγονότα ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτός που το έφτιαξε είχε μεγάλη επιρροή στην περιοχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ