Η φύση εκπέμπει SOS: Τα μισά άγρια ζώα του πλανήτη έχουν χαθεί τα τελευταία 40 χρόνια - iefimerida.gr

Η φύση εκπέμπει SOS: Τα μισά άγρια ζώα του πλανήτη έχουν χαθεί τα τελευταία 40 χρόνια

Η φύση εκπέμπει SOS: Τα μισά άγρια ζώα του πλανήτη έχουν χαθεί τα τελευταία 40 χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικές είναι οι πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι ο πληθυσμός των άγριων ζώων στον πλανήτη έχει μειωθεί στο μισό τα τελευταία 40 χρόνια.

Το Living Planet Report 2014 δίνει έναν δείκτη που παρακολουθεί τον αριθμό των ζώων σε επιλεγμένους πληθυσμούς σπονδυλωτών (όπως θηλαστικά, πουλιά, ερπετά, αμφίβια, και ψάρια) σε όλη την υδρόγειο.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο δείκτης του Living Planet μειώθηκε κατά 52% μεταξύ 1970 και 2010, μια μείωση πολύ μεγαλύτερη από ό, τι έχει αναφερθεί στο παρελθόν.

Το 52% αναφέρεται σε μια γενική τάση των πληθυσμών των ειδών σπονδυλωτών να συρρικνώνονται, κατά μέσο όρο, περίπου στο μισό μέγεθος που ήταν πριν από 40 χρόνια, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του WWF Μόλι Εντμοντς.

Η έκθεση αποδίδει αυτές τις μειώσεις πληθυσμών κατά κύριο λόγο στην απώλεια ενδιαιτημάτων και την υποβάθμιση, το κυνήγι και το ψάρεμα, και η κλιματική αλλαγή.

Οπως εξηγεί ο Στιούαρτ Πιμ, οικολόγος από το Πανεπιστήμιο Ντιουκ στο Ντάρχαμ της Βόρειας Καρολίνας, είναι ότι η βιοποικιλότητα μειώνεται διαρκώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ