Οι Ισλανδοί απέκτησαν το δικό τους τέρας του Λοχ Νες: Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ως αυθεντικό βίντεο-ντοκουμέντο - iefimerida.gr

Οι Ισλανδοί απέκτησαν το δικό τους τέρας του Λοχ Νες: Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ως αυθεντικό βίντεο-ντοκουμέντο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον... ρυθμό του δικού τους τέρατος φαίνεται πως θα χορεύουν από εδώ και στο εξής οι Ισλανδοί, καθώς, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένα μυστηριώδες βίντεο που φαίνεται να καταγράφει μια τεράστια σαύρα είναι αυθεντικό.Το βίντεο που τραβήχτηκε το 2012 απεικόνιζε το θρυλικό Lagarfljótsormur είχε προκαλέσει αντιδράσεις, έγινε παγκοσμίως γνωστό, αλλά ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν στην αυθεντικότητά του.

Τώρα το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής του Fljotsdalsherao σε συνεργασία με την κυβέρνηση πραγματοποίησαν έρευνα η οποία απεφάνθη ότι το βίντεο είναι αυθεντικό.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένα πλάσμα που έχει τη μορφή σαύρας και κινείται μέσα σε μια παγωμένη λίμνη. Η κυβέρνηση, ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει το τι θα μπορούσε να είναι το συγκεκριμένο τέρας.

Ο θρύλος του Lagarfljótsormur

Το Lagarfljótsormur είναι ένα μυθικό τέρας το οποίο, σύμφωνα με τις μυθικές δοξασίες μοιάζει με φίδι και ζει στη λίμνη Lagarfljót στην περιοχή του Egilsstaðir. Ο μύθος αναφέρει ότι είχε κάνει την εμφάνισή του από το 1345, ενώ, φέρεται να επανεμφανίστηκε το 2012.

Οι τοπικές δοξασίες αναφέρουν ότι πάρα πολλά χρόνια πριν μια γυναίκα ζούσε σε μια φάρμα του Lagarfljót κοντά στην λίμνη. Η γυναίκα είχε μια κόρη και της είπε να πιάσει ένα μικρό φίδι, ενώ στη συνέχεια της έδωσε ένα δαχτυλίδι. Στη συνέχεια της είπε να τα βάλει και τα δύο σε ένα μικρό κουτί και να τα φυλάξει στο σπίτι τους.

Αφότου πέρασε λίγος καιρός το κορίτσι πήγε να δει το δαχτυλίδι και συνειδητοποίησε ότι το φίδι είχε μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν χωρούσε πια στο κουτί. Ετσι πέταξε το μικρό κιβώτιο μαζί με το δαχτυλίδι και το φίδι στη λίμνη.

Ο καιρός πέρασε και το τέρας άρχισε να σκοτώνει ζώα και ανθρώπους που ζούσαν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ