Νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης ο Πάτροκλος Γεωργιάδης - iefimerida.gr

Νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης ο Πάτροκλος Γεωργιάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορκίστηκε την Πέμπτη ενώπιον του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκου Δένδια, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ευχήθηκε στον κ. Γεωργιάδη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, όπως συνέβη μέχρι σήμερα σε όλα τα υπουργεία στα οποία θήτευσε ως γενικός γραμματέας, σημείωσε ο κ.Δένδιας.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Δένδια και διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της νέας του θέσης.

Ποιος είναι ο Παροκλος Γεωργιάδης

Ο Πάτροκλος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα ιστορίας στο ΑΠΘ. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε σειρά εφημερίδων και περιοδικών και, στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ και την αρθρογραφία.

Από το 2004 έως τον Νοέμβριο του 2006 ήταν Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου, ενώ, το 2006, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 2009. Κατά το διάστημα αυτό ήταν μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Το Σεπτέμβριο του 2009 και για ένα περίπου έτος εργάσθηκε ως σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα ειδικού εμπειρογνώμονα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου. Έχει, επίσης, εργασθεί σε θέσεις ευθύνης (σύμβουλος διοίκησης, new business director, business development manager) σε ιδιωτικές εταιρίες.

Έχει εισηγηθεί θέματα καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και διαμόρφωσης ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή fora και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον Τύπο σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, διοικητικής μεταρρύθμισης, τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφάνειας στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος.

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ