Επαναφέρει το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ο Ρέππας - iefimerida.gr

Επαναφέρει το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ο Ρέππας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων, αν δεν μπορεί να απορροφηθεί, «δεν μπορεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να είναι χρήσιμο για κάποιο έργο, που αφορά το κοινωνικό σύνολο, δήλωσε στο Ράδιο 9 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η υπηρεσία δεν υπάρχει για το εαυτό της.

Ο κ. Ρέππας συμπλήρωσε ότι η Τρόικα δεν έχει θέσει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά «θέτουν θέμα γραφειοκρατίας». «Η Τρόικα δεν λέει να απολύσουμε. Η Τρόικα λέει να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος και βεβαίως να μειώσουμε το κράτος, με την έννοια να μην έχουμε υπηρεσίες που κάνουν το ίδιο έργο και την ίδια σπατάλη» εξήγησε.

Σε παλιότερες δηλώσεις του ο κ. Ρέππας δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όπως είχε αναφέρει, απολύσεις θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Είχε διευκρινίσει πως όλα τα προαναφερθέντα είναι πρόνοιες του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα τεθούν σε ισχύ μόνο σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπου τυχόν κριθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

Σε ό, τι αφορά το θέμα των ταξί και τις διαφωνίες με τον κ. Ραγκούση επισήμανε ότι ο ίδιος συμπαρατάσσεται στην πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου και τους χειρισμούς του, αλλά πρόσθεσε πως «σε μια συζήτηση πολιτικών αποφάσεων, θα πρέπει να είμαι παρών στα θέματα που με αφορούν προσωπικά, για να υπερασπιστώ δικές μου απόψεις και επιλογές».

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πρόσθεσε, αναφέρει ότι ο νόμος μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος και όχι για το ατομικό οικονομικό συμφέρον κάποιου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ