Μητσοτάκης σε Μπαλασόπουλο: «Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη κύριε, εδώ είναι Βουλή, σοβαρευτείτε» - iefimerida.gr

Μητσοτάκης σε Μπαλασόπουλο: «Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη κύριε, εδώ είναι Βουλή, σοβαρευτείτε»

Μητσοτάκης σε Μπαλασόπουλο: «Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη κύριε εδώ είναι Βουλή σοβα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο με αφορμή την απόφαση του υπουργού να στείλει στη δικαιοσύνη τους δημάρχους που αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ.Μητσοτάκη να λέει:

«Επιμένουμε, θα ελέγξουμε τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Τον τελικό λόγο με τους δημάρχους που δεν εφάρμοσαν το νόμο θα τον έχει η δικαιοσύνη, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει κύριε Μπαλασόπουλε. Ο νόμος δεν είναι αλά καρτ και για την αξιολόγηση και για την ανανέωση των συμβάσεων. Τα ψέματα τελείωσαν, για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για τη μετατροπή των συμβάσεων. Μόνο για τις συνέπειες των παρατυπιών μπορούμε να συζητήσουμε από δω και πέρα. Τι είναι παρατυπία και τι δεν είναι παρατυπία θα το κρίνει το ΑΣΕΠ.

Μπαλασόπουλο: Λες ψέματα οι δήμαρχοι δεν ειναι μονο 5 ειναι 9

Μητσοτάκης: Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη κύριε εδώ είναι Βουλή σοβαρευτείτε

Συνδικαλιστές προς Μητσοτάκη: Αντε τελείωνε έχεις ραντεβού με την τρόικα πρέπει να φύγεις

Παρέμβαση έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ Λαζάρος Τσαβδαρίδης ο οποίος είπε στον Θέμη Μπαλασόπουλο «Εάν δεν μπορούν οι κύριοι να σεβαστούν τις διαδικασίες στο κοινοβούλιο να περάσουν έξω τώρα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ανακρίβειες και επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, σημειώνοντας πως ο κόσμος είναι σε απόγνωση και «κάποιοι θέλουν να παραστήσουν τους μεταρρυθμιστές». «Φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του 92 όταν ένας άλλος πρωθυπουργός ηθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες. » πρόσθεσε μετά την αποχώρηση Μητσοτάκη, εννοώντας τον πατέρα του υπουργού, Κων/νο Μητσοτάκη, και αυτή ακριβώς η προειδοποίηση του κ. Μπαλασόπουλου προκάλεσε αίσθηση και πολλές συζητήσεις ακόμη και στους διαδρόμους της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ