Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου κάνει πλέον και την πιο μακρινή πτήση στον πλανήτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου κάνει πλέον και την πιο μακρινή πτήση στον πλανήτη [εικόνες]

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου κάνει πλέον και τη πιο μακρινή πτήση στον πλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέγεθος και απόσταση συνδυάζονται πλέον σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που «πετά» ο άνθρωπος σε όλο τον κόσμο. Γιατί τώρα πια, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο θα κάνει την πιο μακρινή πτήση.

Η Qantas πήρε τα ηνία την Τρίτη, όταν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντάλας προσγειώθηκε το Airbus A380, μετά από 15ωρη πτήση από το Σίδνεϊ, καλύπτοντας 8.578 μίλια. Το διώροφο, τετρακινητήριο τζετ είχε την κατάλληλη υποδοχή, καθώς πέρασε ανάμεσα από δύο «κανόνια» νερού πριν τροχοδρομήσει σε μία επίσης διώροφη πύλη που είχε τοποθετηθεί αποκλειστικά για αυτό το μεγαθήριο.

Την... ιστορική στιγμή αυτής της πτήσης έζησαν 484 επιβάτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας από την Αυστραλία. Μέχρι τώρα, η Qantas πετούσε από το Σίδνεϊ στο Ντάλας με ένα Boeing 747, το οποίο απαιτούσε στάση στο Μπρίσμπεϊν.

Βέβαια το μεγάλο μέγεθος έχει και την αντίστοιχη τιμή. Τα εισιτήρια στην οικονομική θέση κοστίζουν 1.900 δολάρια, τα διπλάσια απαιτούνται για την premium, όποιος θέλει να ταξιδέψει στην business class πρέπει να πληρώσει 7.000 δολάρια, ενώ οι προνομιούχοι που μπορούν να διαθέσουν 12.000-13.000 δολάρια θα καθίσουν στην πρώτη θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ