«Μπλόκο» ΣτΕ στις ξένες στοιχηματικές εταιρείες: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές τους για συμμετοχή στην Ελλάδα - iefimerida.gr

«Μπλόκο» ΣτΕ στις ξένες στοιχηματικές εταιρείες: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές τους για συμμετοχή στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μπλόκο» έβαλε η Ολομέλεια του Στε στις προσφυγές ξένων εταιριών, οι οποίες ζητούσαν την χορήγηση από τις ελληνικές αρχές άδεια παρόχου υπηρεσιών στοιχημάτων, την οποία είχαν ήδη στο εξωτερικό.Στις προσφυγές τους υποστήριζαν ότι η ελληνική νομοθεσία με την οποία δίδεται το αποκλειστικό δικαίωμα στον ΟΠΑΠ προσκρούει στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που κατοχυρώνει την ελευθερία εγκατάστασης και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών.

Οι δικαστές του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου απέστειλαν το 2010 προδικαστικά ερωτήματα στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, το οποίο ωστόσο είχε αφήσει στη κρίση του ΣτΕ το ζήτημα της συμβατότητας του μονοπωλίου.

Εκτοτε όμως, θεσπίστηκαν νεότεροι νόμοι, που ναι μεν διατηρούν το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ θέτουν όμως και ένα κανονιστικό πλαίσιο που είναι σύμφωνο με ό,τι προβλέπει η Ευρωπαική Ενωση.

Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ότι με αυτές οι νεότερες ρυθμίσεις, ο νομοθέτης αποσκοπεί στην καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω των τυχερών παιγνίων , ενώ γίνεται μνεία και στον έλεγχο που ασκεί η Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, που είναι ανεξάρτητη αρχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ