Ο πόλεμος του χούμους, μια άλλη συνέπεια της αραβο-ισραηλινής σύρραξης [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πόλεμος του χούμους, μια άλλη συνέπεια της αραβο-ισραηλινής σύρραξης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ο πόλεμος του χούμους, μια άλλη συνέπεια της αραβο-ισραηλινής σύρραξης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στη Νέα Υόρκη, μια διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε το καλοκαίρι και θα διαρκέσει ως τα μέσα Οκτωβρίου, δεν περνάει απαρατήρητη.

Για να κερδίσει έδαφος απέναντι στον ανταγωνιστή του της εταιρείας Sabra (έχει το 67% της αγοράς), η μάρκα ισραηλινού χούμους Tribe έβαλε αφίσες σε όλο το μετρό. Ωστόσο, μια φράση από την διαφημιστική αφίσα ξεκίνησε έναν απίστευτο πόλεμο, όπως γράφει το New York Magazine. «Η είστε μέλος ή δεν είστε» ήταν η επίμαχη φράση.

Mόλις κρεμάστηκαν οι πρώτες αφίσες, ένα κίνημα διαμαρτυρίας δημιουργήθηκε αμέσως και εκτυπώθηκαν αυτοκόλλητα με την λέξη «Απαρτχάιντ» τα οποία κολλήθηκαν από πάνω.

Ο πόλεμος του χούμους, μια άλλη συνέπεια της αραβο-ισραηλινής σύρραξης [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Την ίδια ώρα μια αντι-καμπάνια με αφίσες ξεκίνησε μέσα στην πόλη. Ο Ελις Βέρντι της εταιρείας DeVito/Verdi που δημιούργησε την καμπάνια διαμαρτύρεται στο περιοδικό. «Μα, πρόκειται απλά για χούμους!». Κατά την άποψή του οι αφίσες δεν είναι πολιτικές και αν κάποιος βλέπει το Ισραήλ πίσω από τα προϊόντα πρόκειται για λάθος.


Ωστόσο, πέρα από την πολιτική προβληματική, το χούμους το ίδιο είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Λιβανέζοι, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί διαφωνούν για την πατρότητα του προϊόντος εδώ και χρόνια. Το χούμους δεν είναι ένα προϊόν για την περιοχή, αλλά ένα πολιτισμικό σύμβολο. Το 2013 η ταινία Make hummus, not war (Κάντε χούμους, όχι πόλεμο) προσπαθούσε να απαλείψει τις ιστορικές πληγές και να ενώσει τους τρεις λαούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ