Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες]

Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χογνκ Κονγκ [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού, νεύρα, φωνές, πλήθος κόσμου να απωθείται από την αστυνομία. Αυτές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες τρεις ημέρες από τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στο Χονγκ Κονγκ. Παρόλα αυτά οι διαδηλωτές απέδειξαν πως έχουν χαρακτήρα.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο κέντρο της κινεζικής πόλης και μεταδίδουν όσα συμβαίνουν, εκτός από τις άσχημες εικόνες μετέδωσαν και την άλλη πλευρά της διαδήλωσης, πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο στο Χονγκ Κονγκ.

  • Μαθητές διαβάζουν στην πλατεία
Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ στο Χονγκ Κονγκ. Παρόλα αυτά, ακόμη και οι μαθητές που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, δεν χρησιμοποιούν αυτή την κίνησή τους ως δικαιολογία για να παραμελήσουν το διάβασμά τους. Ο Richard Frost από το Bloomberg δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία διακρίνονται μαθητές που κάθονται στην πλατεία και διαβάζουν.

  • Απολογούνται για τα οδοφράγματα
Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η είσοδος κεντρικού σταθμού του Μετρό έχει αποκλειστεί με οδοφράγματα. Διάφορα χαρτόνια είναι κρεμασμένα πάνω στα σίδερα και αναγράφουν μηνύματα, όπως για παράδειγμα «ζητούμε δημοκρατία». Στη μέση των οδοφραγμάτων ωστόσο υπάρχει και ένα χαρτόνι κρεμασμένο στο οποίο οι διαδηλωτές έχουν γράψει «ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία», ένα σε ένα άλλο σημείο γράφουν «συγγνώμη, απαγορεύεται η είσοδος».

  • Η αυτοάμυνα με την ομπρέλα
Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η φωτογραφία ενός διαδηλωτή που κρατάει την ομπρέλα του για να προστατευθεί από τα δακρυγόνα και τα σπρέι πιπεριού που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί, έγινε viral τη Δευτέρα από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Λίγες ώρες αργότερα, όταν άρχισε να βρέχει, η ομπρέλα προστάτευσε τον διαδηλωτή από τις καιρικές συνθήκες. Αστυνομικοί ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν τις ομπρέλες και για έναν ακόμη λόγο. Για να προστατευθούν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ταραχών το βράδυ της Κυριακής.

  • Προσφορά αποσμητικών στους διαδηλωτές
Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο Tom Grundy, δημοσιογράφος που μένει στο Χονγκ Κονγκ, δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία στο Twitter του. Μία κοπέλα προσφέρει δωρεάν αποσμητικά ρούχων στους διαδηλωτές, καθώς φαίνεται πως ενδιαφέρεται για το πως θα μυρίζει ο κόσμος γύρω της. Λόγω των ταραχών, η θερμοκρασία είχε ανέβει και σίγουρα όλοι θα είχαν ιδρώσει.

  • Ακολουθούν όσα υποδηλώνουν οι πινακίδες
Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Παρόλο που όλες οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, παρουσιάζουν πλήθος κόσμου στους δρόμους και στις πλατείες, κανένας από αυτούς δεν πάτησε στο γρασίδι στη φωτογραφία που βλέπετε. Υπήρχε πινακίδα που το απαγόρευε και εκείνοι υπάκουσαν.

  • Οι πιο... καθαροί και «πράσινοι» διαδηλωτές
Εξι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η Saira Syed, δημοσιογράφος του BBC, ανέφερε σε ένα από τα ρεπορτάζ της ότι οι διαδηλωτές μάζεψαν όλα τα σκουπίδια που είχαν πέσει στην πλατεία και καθάρισαν όλους του δρόμους. Η φωτογραφία το αποδεικνύει. Οι διαδηλωτές μάλιστα ανακύκλωσαν και πολλά από τα σκουπίδια. Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν στα social media ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ πιο τακτικούς και διαδηλωτές που ενδιαφέρονται για την καθαριότητα της πόλης τους και το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ