Κυβερνητική «εμπλοκή» και αντιδράσεις: Οταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης «μπούκαρε» στη σύσκεψη με την Τρόικα - iefimerida.gr

Κυβερνητική «εμπλοκή» και αντιδράσεις: Οταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης «μπούκαρε» στη σύσκεψη με την Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση επικράτησε από το πρωί της Τρίτης στο κυβερνητικό στρατόπεδο έπειτα από την παρουσία του... ακάλεστου Χρύσανθου Λαζαρίδη στο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. O Χαρδούβελης τηλεφώνησε στον Βενιζέλο για να διαμαρτυρηθεί.Η εμφάνιση του συνεργάτη του πρωθυπουργού φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του Γκίκα Χαρδούβελη, καθώς, είχε ενημερώσει προ ημερών πως δεν προβλέπεται παρουσία άλλων στελεχών στη συνάντηση εκτός από εκείνους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ημερών υπήρξε συνομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών στην οποία ζητήθηκε η παρουσία και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ στο ραντεβού με την Τρόικα. Ο Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε ότι δεν προβλέπεται η παρουσία κομματικών εκπροσώπων και πως ότι συνέβη στο Παρίσι ήταν εξαίρεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να μην στείλει εκπροσώπους στο ΥΠΟΙΚ.

Ωστόσο, η παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο έφερε αντιδράσεις, ενώ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χαρδούβελης τηλεφώνησε στον Βενιζέλο για να τον ενημερώσει πως ο συνεργάτης του πρωθυπουργού βρίσκεται στη σύσκεψη.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.30 της Τρίτης η πρώτη φάση της σύσκεψης.

Αποχώρησαν οι κ.κ. Λαζαρίδης και Παπασταύρου καθώς επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Μαυραγάνης.

Παραμένουν στο υπουργείο ο κ. Χαρδούβελης με τα δύο στελέχη της τρόικας ενώ προσήλθε και ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

«Συζητήσαμε για τον προϋπολογισμό του 2014 και του 2015, άκουσαν τα επιχειρηματά μας» ανέφερε μετά το ραντεβού υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος δεν άνοιξε τα χαρτιά του στο ερώτημα ποιος θα είναι ο στόχος του πλεονάσματος του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ