«Θα είσαι μεθυσμένη και γυμνή» Το πυρετικό γράμμα του Χέμινγουεϊ στην Μάρλεν Ντίτριχ [εικόνες] - iefimerida.gr

«Θα είσαι μεθυσμένη και γυμνή» Το πυρετικό γράμμα του Χέμινγουεϊ στην Μάρλεν Ντίτριχ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
«Θα είσαι μεθυσμένη και γυμνή» Το πυρετικό γράμμα του Χέμινγουεϊ στην Μάρλεν Ντίτριχ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
«Θα είσαι μεθυσμένη και γυμνή» Το πυρετικό γράμμα του Χέμινγουεϊ στην Μάρλεν Ντίτριχ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
«Θα είσαι μεθυσμένη και γυμνή» Το πυρετικό γράμμα του Χέμινγουεϊ στην Μάρλεν Ντίτριχ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αυτός είναι ίσως ο σπουδαιότερος Αμερικανός συγγραφέας. Αυτή η κρύα αλλά απίστευτα σαγηνευτική Γερμανίδα που κατέκτησε με τις ταινίες της τον κόσμο. Οταν ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ συνάντησε την Μάρλεν Ντίτριχ το 1935 σπίθες ξεπήδησαν και μια μακροχρόνια σχέση δημιουργήθηκε που ποτέ δεν κατόρθωσε να γίνει απόλυτα ερωτική αφού όπως γράφει ο Χέμινγουεϊ έπασχε από μη συγχρονισμένο πάθος.

Η χροιά και η ένταση της σχέσης του αποτυπώνεται μοναδικά σε μια επιστολή του συγγραφέα προς την σταρ το 1955, η οποία ήρθε στη δημοσιότητα μετά την απόφαση των παιδιών της να την δημοπρατήσουν.

Ο Χέμινγουεϊ αποκαλεί την Ντίτριχ «Αγαπητή Kraut» και υπογράφει ως Papa! Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας γράφει απαντώντας σε γράμμα της Ντίτριχ, στο οποίο παραπονιόταν για μια παράστασή της στο Las Vegas. Γράφει με ένα απίστευτα σουρεαλιστικό αλλά και ερωτικό τρόπο ο συγγραφέας πως αν έστηνε ο ίδιος την παράσταση « Θα έκανα κάτι πρωτοποριακό, για παράδειγμα θα έβαζα να σε σκοτώσουν, ενώ ήσουν μεθυσμένη, με ένα οπλοπολυβόλο. Καθώς θα έπεφτες στη σκηνή, μεθυσμένη και γυμνή, θα εμφανιζόμουν εγώ από πίσω σου, φορώντας βραδινά ρούχα... και θα ανακοίνωνα πως λυπόμαστε αλλά δεν ξέραμε ότι η κυρία αυτή είναι μισητή.» Και μετά θα έπαιζαν μαζί μια σκηνή από τη γαλλική όπερα Λακμέ.

Η επιστολή γράφτηκε έξι χρόνια πριν την αυτοκτονία του Χέμινγουεϊ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ο Γέρος και η Θάλασσα». Στην επιστολή αναφέρει και τη δυσκολία που αντιμετώπιζε να βρει αρκετά μεγάλο ψάρι για την κινηματογραφική αποτύπωση του τεράστιου ξιφία της ιστορίας του.

Τα περισσότερα γράμματα αυτής της συγκλονιστικής αλληλογραφίας – περίπου 30- βρίσκονναι στην βιβλιοθήκη John F Kennedy στη Βοστώνη, όμως λίγα έχουν μείνει στα χέρια των εγγονιών της.

«Θα είσαι μεθυσμένη και γυμνή» Το πυρετικό γράμμα του Χέμινγουεϊ στην Μάρλεν Ντίτριχ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ