Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι Αμερικανοί [λίστα] - iefimerida.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι Αμερικανοί [λίστα]

Το περιοδικό Forbes όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δημοσιεύει τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ με τον 58χρονο Μπιλ Γκέιτς να παραμένει στην κορυφή για 21 συνεχή χρόνια. Δεύτερος στην κατάταξη ο Γουόρεν Μπάφετ, ο 84χρονος γκουρού των επενδύσεων. Στην τρίτη είναι ο ιδρυτής της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Oracle, ο 70χρονος Λάρι Ελισον, με περιουσία 48,1 δισ. δολάρια.

Ανάμεσά τους 400 της λίστας του περιοδικού Forbes συγκαταλέγονται και τέσσερις ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τον Τζον Γκατσιματίδη στην 282η θέση με περιουσία 2,3 δισ. δολαρίων, την οποία δημιούργησε με τις δραστηριότητές του στην ενέργεια, στην αγορά ακινήτων και στα σούπερ μάρκετ. Στην 296η θέση απαντά ο Μάικλ Ζάχαρης με περιουσία 2,2 δισ. δολάρια και δραστηριότητα στη φαρμακοβιομηχανία. Στην 318η θέση βρίσκεται ο Τζορτζ Αργυρός (και η οικογένειά του) με 2,1 δισ. δολάρια και στην 319η θέση ο Σ. Ντιν Μητρόπουλος με 2,1 δισ. δολάρια επίσης. Οι τελευταίοι έχουν συγκεντρώσει πλούτο από την αγορά ακινήτων και τις επενδύσεις.

Συνολικά οι τετρακόσιοι πλουσιότεροι Αμερικανοί για το 2014, σύμφωνα με το Forbes, έχουν σωρεύσει 2,29 τρισ. δολαρίων, ποσόν το οποίο είναι το υψηλότερο μέχρι στιγμής. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται εν μέρει στην άνοδο της Γουόλ Στριτ. Ο μέσος όρος της προσωπικής περιουσίας ανέρχεται στα 5,7 δισ. δολάρια, ο υψηλότερος στα 33 χρόνια που καταρτίζεται ο κατάλογος.

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι Αμερικανοί [λίστα] | iefimerida.gr 0

Λίστα: Καθημερινή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ