Ο «αόρατος στρατηγός» -Ποιος είναι ο άνθρωπος που οργανώνει τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους - iefimerida.gr

Ο «αόρατος στρατηγός» -Ποιος είναι ο άνθρωπος που οργανώνει τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ο «αόρατος στρατηγός» -Ποιος είναι ο άνθρωπος που οργανώνει τον πόλεμο κατά του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μαχητικά «χτυπούν» ανελέητα τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και των οργανώσεων που είναι παρακλάδια του, ή αποτελούν ομάδες της Αλ Κάιντα. Οι βόμβες και οι πύραυλοι πέφτουν «βροχή» στη Συρία και το Ιράκ. Πίσω από όλα αυτά, βρίσκεται ένας άνθρωπος που κάποτε τον περιέγραψαν ως τον αόρατο στρατηγό και έχει μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Πρόκειται για τον στρατηγό Λόιντ Οστιν ΙΙΙ, σύμφωνα με τον Business Insider. Αυτό ο άνθρωπος έχει το πρόσταγμα στις επιχειρήσεις και στις δύο χώρες, ως διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως ο Οστιν επιβλέπει τη στρατιωτική παρουσία της χώρας του σε 20 κράτη της Μέσης Ανατολής, όπως και της Κεντρικής και Νότιας Ασίας. Ετσι, είναι επικεφαλής και των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και στο Ιράκ.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Οστιν έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ, για αυτό και τον αποκαλούν «αόρατο στρατηγό». Αυτό τον βοήθησε να ανέβει στην ιεραρχία. Αποφεύγει τη δημοσιότητα, την εμπλοκή στην πολιτική και σπάνια μιλάει στον Τύπο, ενώ συνεχώς απορρίπτει τα αιτήματα των δημοσιογράφων για μία συνέντευξη. Παρότι αρκετοί συνάδελφοί του έχουν λογαριασμό στο Twitter και γράφουν μηνύματα στα social media, εκείνος το αποφεύγει.

Ο 61χρονος κατάγεται από το Τόμασβιλ της Τζόρτζια. Πήγε στη Στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, στη Νέα Υόρκη, ενώ όταν αποφοίτησε το 1975 έγινε ανθυπολοχαγός του Πεζικού. Πέρα από τις σπουδές του στο Γουέστ Πόιντ, έχει κάνει μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά στο Auburn University και στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Webster University. Στη 39χρονη στρατιωτική καριέρα του έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και παράσημα, ενώ επελέγη στη θέση που βρίσκεται σήμερα το 2013 και έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός που το πετυχαίνει.

Ο ίδιος είχε πει τότε ότι το ζήτημα δεν τον απασχολούσε. «Αν μιλήσετε με τον Τάιγκερ Γουντς και τον ρωτήσετε για το πώς αισθάνεται που είναι ο καλύτερος αφροαμερικανός αθλητής του γκολφ στον κόσμο, θα απαντήσει ότι θέλουν να τον ξέρουν όχι για αυτό, αλλά ως τον καλύτερο γκολφέρ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ