Σκληρή επιστολή Μαρινάκη σε Αλαφούζο - iefimerida.gr

Σκληρή επιστολή Μαρινάκη σε Αλαφούζο

marinakis-alafouzos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Μαρινάκη – Αλαφούζου είχαμε πριν από λίγη ώρα. Ο κ. Μαρινάκης, με την ιδιότητα του τέως (πλέον) προέδρου της Σούπερ Λίγκ, έστειλε μια αιχμηρή επιστολή προς τους Γιάννη Αλαφούζο και Χρήστο Παναγόπουλο για το θέμα της παράνομης –όπως ισχυρίζεται- προβολής των στιγμιοτύπων των αγώνων του πρωταθλήματος από τον ΣΚΑΙ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Μαρινάκη προς τους Αλαφούζο και Παναγόπουλο έχει ως εξής:

Προς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ (τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»)

Υπόψη:
κου Αλαφούζου Ιωάννη, Προέδρου
κου Παναγόπουλου Χρήστου, Δ/ντα Συμβούλου

Μαρούσι, 1 Σεπτεμβρίου 2011
Αρ. πρωτ.: 4878

Αξιότιμοι κ.κ. Αλαφούζο και Παναγόπουλε,
Αντιπαρερχόμεθα πλήρως στις όποιες αναφορές σας στο πρόσωπο του υπογράφοντος την παρούσα και την επίκληση, εκ μέρους σας, της ιδιότητας αυτού, ως αντιπροέδρου της ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ η οποία ουδόλως αφορά ή απαντά στην ουσία και τις αιτιάσεις της επιστολής μας της 24.08.2011.
Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε κάνοντας ακόμα πιο σαφή και ξεκάθαρη τη θέση μας:

1. Το δικαίωμα ενημέρωσης που παρέχει ο νομοθέτης, κατοχυρώνεται με τη δυνατότητα μετάδοσης, από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, αυστηρά τρίλεπτων (3) στιγμιότυπων ποδοσφαιρικών αγώνων, ανά αγωνιστική ημέρα, και ΜΟΝΟ στα πλαίσια δελτίου ειδήσεων. Αυτά προβλέπει ο νόμος. Τι έπραξε ο τηλεοπτικός σταθμός σας κατά την αγωνιστική περίοδο 2010/2011; Προέβη σε συστηματική μετάδοση εκτεταμένων στιγμιότυπων έως και πέντε (5) λεπτών ανά παιχνίδι, στα πλαίσια ειδικής εμπορικής εκπομπής με προβολή πλήθους διαφημιστικών μηνυμάτων. Κάθε άλλο λοιπόν εκτός από σύννομη συμπεριφορά.

2. Το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, που επικαλείστε, σεβόμενοι απόλυτα την κείμενη νομοθεσία, προέβαιναν και προβαίνουν αποκλειστικά στη μετάδοση σύντομων ειδησεογραφικών στιγμιότυπων εντός των δελτίων ειδήσεων τους. Μόνη εξαίρεση σε αυτό ήταν, κατά παράξενη σύμπτωση, η ΕΡΤ, και μόνο κατά την περίοδο της δικής σας Προεδρίας και Διεύθυνσης.

3. Παρά το γεγονός ότι σας ζητήσαμε, με την από 24/08/2011 επιστολή μας, να αποφύγετε την επανάληψη του ιδίου φαινομένου φέτος, επιδεικτικότατα και περιφρονώντας τους νόμους που επικαλείσθε ότι τηρείτε, ο ΣΚΑΪ την Κυριακή 28.08.2011 μετέδωσε ολόκληρη αθλητική, εμπορική εκπομπή με εκτεταμένα στιγμιότυπα από αγώνες του πρωταθλήματος 2011/2012.

4. Οφείλετε να αντιληφθείτε ότι η παραπάνω συμπεριφορά σας πέραν και άνω οποιονδήποτε νομικών θεμάτων βάλλει ευθέως κατά των ποδοσφαιρικών ομάδων κα τους προκαλεί σήμερα, και πολύ περισσότερο στο μέλλον, σοβαρή οικονομική ζημία. Η προσπάθεια σας μείωσης της αξίας ενός τόσο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου είναι σαφέστατο ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Σας καλούμε για άλλη μια φορά να σεβασθείτε τους νόμους και να περιορίσετε τις μεταδόσεις στα πλαίσια και με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. Για οποιαδήποτε προβολή στιγμιότυπων ποδοσφαιρικών αγώνων του Πρωταθλήματος 2011/2012 πέραν των οριζόμενων από τις οικείες διατάξεις, είστε υποχρεωμένος να εξασφαλίσετε την συγκατάθεση του νομίμου κατόχου αυτών δηλ. της Nova.

Τόσο η παρουσία όσο και οι προηγούμενες επιστολές και κλήσεις μας για να σεβαστείτε τα δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών μελών του Συνεταιρισμού μας έγιναν στα πλαίσια της επιμονής μας στη συνεννόηση και στη φιλική διευθέτηση των όποιων διαφορών προς αποφυγή προσφυγής στην προστασία τους με νομικές διαδικασίες. Αν παρόλα αυτά μας αναγκάσετε είναι προφανές ότι δεν θα έχουμε άλλο τρόπο προστασίας των δικαιωμάτων μας, παρά μόνον αυτόν της δικαστικής οδού.

Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Μαρινάκης
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ