Οι Ελληνες γιατροί κάνουν θραύση στη Γερμανία - iefimerida.gr

Οι Ελληνες γιατροί κάνουν θραύση στη Γερμανία

Οι Ελληνες γιατροί κάνουν θραύση στη Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελληνικές «αποικίες» έχουν δημιουργηθεί στα Γερμανικά νοσοκομεία, αφού οι γιατροί μας φεύγουν από την Ελλάδα μεσούσης της κρίσης και γίνονται ανάρπαστοι στη Γερμανία, όπου οι διευθυντές των κλινικών μιλούν με τα καλύτερα λόγια.Το Γερμανικό σύστημα υγείας έχει αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά διαθέτει και τα απαραίτητα κονδύλια για να το χρηματοδοτήσει. Ετσι το γεγονός αυτό αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία για τους Ελληνες γιατρούς που αναζητούν μία καλύτερη τύχη μακριά από τη χώρα τους.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος της Κυριακής, μόνο στο κρατίδιο Ρηνανίας-Βεστφαλίας εργάζονται ήδη 1.200 Ελληνες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, αποτελώντας το 12% των αλλοδαπών γιατρών του κρατιδίου, ενώ συνολικά σε όλη τη Γερμανία, έχουν εγκατασταθεί 2.847 Ελληνες γιατροί.

Ενας από τους λόγους που οι Ελληνες γιατροί προτιμούν τη Γερμανία, είναι γιατί εκεί δε χρειάζονται ειδικές εξετάσεις και γραφειοκρατεία για την άσκηση επαγγέλματος και την αναγνώριση των ελληνικών πτυχίων, ενώ υπάρχει μεγάλη δυνατότητα εξέλιξης, σε ένα σύστημα που λειτουργεί καθαρά αξιοκρατικά.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, ιδιώτης ακτινολόγος στην Κολωνία και αντιπρόεδρος του ελληνογερμανικού επιχειρηματικού συνδέσμου, μέχρι το 2025 τουλάχιστον 40 κλινικές στη Γερμανία θα έχουν Ελληνα διευθυντή.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι γιατροί εκεί, δεν είναι όλα ρόδινα. Τα ωράρια είναι απαιτητικά, ξεκινούν από τις 7 το πρωί και πολλές φορές φτάνουν μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ μία κανονική ημέρα, προβλέπονται 9-10 εργάσιμες ώρες.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα νοσοκομεία έχουν επάρκεια σε υλικά και διαγνωστικά μέσα και είναι συνεπή με τα μισθολογικά ζητήματα και έτσι οι γιατροί μπορούν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με την εργασία τους.

Οσο για την προκατάληψη, οι περισσότεροι ασθενείς είναι ευγενικοί, ενώ ακόμα και οι διευθυντές των κλινικών, ακόμα κι αν στην αρχή εμφανίζονται επιφυλακτικοί, πλέον είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία τους και μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ