Και νέες σούπερ-τράπεζες «βλέπει» η Alpha Bank - iefimerida.gr

Και νέες σούπερ-τράπεζες «βλέπει» η Alpha Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πίεση για περαιτέρω εταιρικούς μετασχηματισμούς στην ελληνική τραπεζική αγορά, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης Alpha Bank και Eurobank, αναμένεται να ενταθεί και να δημιουργήσει ισχυρούς και ισότιμους ανταγωνιστές προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Η επέκταση εκτός συνόρων, οι επερχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις και οι αλλαγές που δρομολογούνται στην προώθηση τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης των κεφαλαίων της πελατείας απαιτούν ισχυρά τραπεζικά ιδρύματα που να προσαρμόζονται ευέλικτα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στην παγκόσμια αγορά, προσθέτουν.

Η απόφαση της συγχώνευσης της Alpha Bank με την Eurobank, των δυο μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών στην Ελλάδα, με την καταλυτική συμμετοχή μάλιστα και ξένων επενδυτικών κεφαλαίων από το Κατάρ, αποτελεί πλέον κομβικό σημείο αναφοράς στην διαμόρφωση των οικονομικών εξελίξεων. Πραγματοποιείται μέσα σε ένα κλίμα βαθειάς ύφεσης, δημοσιονομικής κρίσης και απαξίωσης του ελληνικού χρηματιστηρίου, με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τις καταναλωτικές προσδοκίες σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, αναφέρουν επίσης οι αναλυτές της τράπεζας.

Έτσι, η κίνηση αυτή επαναφέρει την αισιοδοξία στην πολλαπλώς χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, δημιουργεί συνθήκες για τόνωση της εμπιστοσύνης στην οικονομία, την επιστροφή των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και, την χρηματοδότηση της ανάκαμψης μόλις σταθεροποιηθεί η δημοσιονομική κατάσταση. Η νέα κεφαλαιακά ισχυρή τράπεζα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης σε μια οικονομία που έχει χάσει τον προσανατολισμό της και σε μια κοινωνία που οι αντοχές της καθημερινά δοκιμάζονται.

Τέλος, η νέα τράπεζα επιδιώκει την υπέρβαση των αντικειμενικών εμποδίων πρόσβασης στις αγορές που δημιουργεί η κρίση χρέους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και όλο και περισσότερο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Μπορεί, έτσι, να καταστεί κινητήριος μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, διοχετεύοντας ρευστότητα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Η στρόφιγγα ήταν πάντα ανοικτή. Με την συγχώνευση δημιουργούνται προϋποθέσεις να πέσει και νερό στο αυλάκι, επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ