Χάος στο Σικάγο -Υπάλληλος έβαλε φωτιά στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας - iefimerida.gr

Χάος στο Σικάγο -Υπάλληλος έβαλε φωτιά στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Χάος στο Σικάγο -Υπάλληλος έβαλε φωτιά στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βραχυκύκλωμα» σε δύο από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, εκείνα στο Σικάγο, προκάλεσε η φωτιά που έβαλε ένας υπάλληλος στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν 1.700 πτήσεις. Παράλληλα όμως προβλήματα δημιουργήθηκαν στην εναέρια κυκλοφορία σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Ορόρα, έξω από το Σικάγο. Ενας υπάλληλος, που είχε αυτοτραυματιστεί με μαχαίρι, φαίνεται πως ήταν ο εμπρηστής, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Αν και η πυροσβεστική έσβησε γρήγορα τη φωτιά, το περιστατικό ήταν αρκετό για να προκαλέσει το χάος.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο'Χέιρ υπήρξε διακοπή πτήσεων για περίπου τέσσερις ώρες, ενώ ανάλογη ήταν η κατάσταση στο διεθνές αεροδρόμιο Μιντγουέι, ενώ συνέπειες υπήρχαν για τους επιβάτες σχεδόν σε κάθε πολιτεία, αλλά και σε πτήσεις προς την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Ο δράστης, ένας 36χρονος που προέβαλε μικρή αντίσταση έχει συλληφθεί, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ