Χριστιανή φορούσε επί μία εβδομάδα μαντήλα και περιγράφει τι έζησε [εικόνες] - iefimerida.gr

Χριστιανή φορούσε επί μία εβδομάδα μαντήλα και περιγράφει τι έζησε [εικόνες]

Νεαρή κυκλοφορούσε επί μία εβδομάδα με μαντίλα ως πράξη αλληλεγγύης στους Μουσου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις τελευταίες επτά ημέρες η 27χρονη Κate Leaney, μία αφοσιωμένη Χριστιανή από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, έχει προσελκύσει όλα τα βλέμματα πάνω της. Ο λόγος; Επέλεξε να κυκλοφορεί στον δρόμο φορώντας συνέχεια μία μαντήλα, ως μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης στους Μουσουλμάνους φίλους της.

Οι φίλοι της Kate είπαν ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν δημοσίως με τη μαντήλα. Οι ανησυχίες τους προήλθαν από τα βίαια επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για τρομοκρατία καθώς και των αυξανόμενων αναφορών για αντιισλαμικές επιθέσεις.

«Υστερα από όσα είδα στην τηλεόραση δεν θέλω να λέω ότι είμαι Μουσουλμάνα» ήταν το μήνυμα που έστειλε μία κοπέλα στην Kate προσθέτοντας «Νομίζω πως οι Αυστραλιανοί δεν συμπαθούν τους Μουσουλμάνους».

Επειτα από αυτό, η Kate αποφάσισε να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ανέλαβε δράση. Φόρεσε μία μαντήλα στο κεφάλι της και βγήκε στον δρόμο στέλνοντας το μήνυμα «η αγάπη είναι πάνω από τον φόβο».

Την έβδομη ημέρα της «εκστρατείας» της, η Kate δήλωσε στη Daily Mail ότι ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, αν και καμιά φορά αισθανόταν περίεργα. Από τη μία πλευρά, οι αντιδράσεις των φίλων της ήταν πολύ θετικές και την ευχαρίστησαν για την προσπάθειά της.

«Φοβούνταν οι φίλοι μου. Πίστευσαν ότι θα δεχθούν ρατσιστικές επιθέσεις και ήθελα να κάνω κάτι για αυτό» είπε στην βρετανική εφημερίδα η νεαρή. «Δεν το έκανα για να ενημερώσω τον κόσμο, αλλά για να δείξω αλληλεγγύη στους φίλους μου, οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι και να τους πω ότι πρέπει να περπατούν χωρίς να φοβούνται στους δρόμους».

«Ελαβα πολύ θετικές αντιδράσεις, γιατί ξέρουν ότι δεν είμαι Μουσουλμάνα και όμως κυκλοφόρησα με τη μαντήλα».

Η Kate έφερε και ως παράδειγμα τη 40χρονη μητέρα ενός φίλου της, την οποία κατάφερε να εμψυχώσει με την κίνησή της. «Φορούσε μαντήλα όλη της ζωή και τώρα ξαφνικά σκέφτηκε να την βγάλει, φοβούμενη όσα θα μπορούσαν να συμβούν».

«Κάθε μέρα της έλεγε τι έκανα και απέκτησε πάλι το αίσθημα ελπίδας και ασφάλειας για να μπορεί να φοράει τη μαντήλα της».

Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα για την 27χρονη Kate. Υπήρχαν και κάποιες γυναίκες, οι οποίες αντέδρασαν αρνητικά στην κίνησή της καθώς θεωρούσαν πως έκρυβε κάτι ύποπτο.

«Με κοιτούσαν περίεργα, το ένιωθα κάποιες φορές ότι υπήρχε μία αβεβαιότητα στο βλέμμα τους. Φαινόταν ότι δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτό που έβλεπαν». Υπήρξαν και κάποιοι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους πιο κραυγαλέα.

Αντιδράσεις υπήρχαν και από την χριστιανική κοινότητα, ενώ λάμβανε αρνητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία μέρα μάλιστα, μία μητέρα με το παιδί της πέρασαν στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου, προφανώς για να την αποφύγουν.

«Θα μπορούσε να ήταν απλώς μία σύμπτωση όλο αυτό, αλλά φάνηκε ότι υπήρχε λόγος που το έκαναν. Απλώς επειδή είχα ένα κομμάτι ύφασμα στο κεφάλι μου, αν δεν το φορούσα είναι πολύ πιθανό να μου είχαν πιάσει και την κουβέντα».

Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχε και στο αεροδρόμιο της Αδελαΐδας, όπου πέρασε τον πιο σκληρό έλεγχο, όπως είπε.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα παρατηρήθηκαν διάφορα φαινόμενα βίας κατά μουσουλμάνων στην περιοχή. Οπως έγινε γνωστό, ένα περαστικός έβγαλε με τη βία τη μαντήλα από το κεφάλι μίας γυναίκας.

Επίσης ομάδα αγνώστων τοποθέτησε το κεφάλι ενός γουρουνιού πάνω σε ένα σταυρό μπροστά σε ένα τζαμί, ενώ στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ κάποιοι βανδάλισαν κάνοντας γκράφιτι σε ένα αυτοκίνητο, με προσβλητικά μηνύματα για τους Μουσουλμάνους.

Ενας ύποπτος για τρομοκρατία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ