Λύθηκε το μυστήριο: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάσχει από... δυσφορία!

Εδώ και ημέρες τα διεθνή μέσα ανακυκλώνουν διάφορα σενάρια γύρω από την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μόλις την Πέμπτη η Daily Mail ανέφερε ότι τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας εκτιμούν ότι έχει βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του από την υπερβολική κατανάλωση του τυριού έμενταλ.

Ο 31χρονος ηγέτης είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά αυτό το τυρί όταν ήταν φοιτητής στην Ελβετία και όπως έγινε γνωστό εισήγαγε μεγάλες ποσότητές του, παρά τις δυτικές κυρώσεις.

Η νοσηρή όρεξή του για το έμενταλ, πιστεύεται, όπως γράφει η «Daily Mail», ότι αποτέλεσε βασικό παράγοντα στο μεγάλο βάρος που πήρε ο Κιμ τους τελευταίους μήνες, που τώρα πλέον περπατά με μπαστούνι.

Η απάντηση, πάντως, ήρθε την Παρασκευή από την κρατική τηλεόραση της χώρας που φυσικά είναι η φωνή του Ουν. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως υποφέρει από δυσφορία! Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική επίσημη ενημέρωση για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος έχει να εμφανιστεί δημοσίως τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ενώ εν τω μεταξύ οργιάζουν οι φήμες για το τι μπορεί να συμβαίνει.

«Ο πλούτος και η ευημερία του σοσιαλισμού μας οφείλονται στις επίπονες προσπάθειες του αρχηγού μας, που συνεχίζει να φωτίζει το μονοπάτι του λαού, παρά το ότι υποφέρει από δυσφορία» ήταν ολόκληρη η ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης.

Μάλιστα, την ανακοίνωση ακουλούθησε ένα ρεπορτάζ για συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, από την οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν απών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα δυσφορία Κιμ Γιονγκ Ουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ