Λύθηκε το μυστήριο: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάσχει από... δυσφορία! - iefimerida.gr

Λύθηκε το μυστήριο: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάσχει από... δυσφορία!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και ημέρες τα διεθνή μέσα ανακυκλώνουν διάφορα σενάρια γύρω από την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μόλις την Πέμπτη η Daily Mail ανέφερε ότι τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας εκτιμούν ότι έχει βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του από την υπερβολική κατανάλωση του τυριού έμενταλ.

Ο 31χρονος ηγέτης είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά αυτό το τυρί όταν ήταν φοιτητής στην Ελβετία και όπως έγινε γνωστό εισήγαγε μεγάλες ποσότητές του, παρά τις δυτικές κυρώσεις.

Η νοσηρή όρεξή του για το έμενταλ, πιστεύεται, όπως γράφει η «Daily Mail», ότι αποτέλεσε βασικό παράγοντα στο μεγάλο βάρος που πήρε ο Κιμ τους τελευταίους μήνες, που τώρα πλέον περπατά με μπαστούνι.

Η απάντηση, πάντως, ήρθε την Παρασκευή από την κρατική τηλεόραση της χώρας που φυσικά είναι η φωνή του Ουν. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως υποφέρει από δυσφορία! Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική επίσημη ενημέρωση για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος έχει να εμφανιστεί δημοσίως τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ενώ εν τω μεταξύ οργιάζουν οι φήμες για το τι μπορεί να συμβαίνει.

«Ο πλούτος και η ευημερία του σοσιαλισμού μας οφείλονται στις επίπονες προσπάθειες του αρχηγού μας, που συνεχίζει να φωτίζει το μονοπάτι του λαού, παρά το ότι υποφέρει από δυσφορία» ήταν ολόκληρη η ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης.

Μάλιστα, την ανακοίνωση ακουλούθησε ένα ρεπορτάζ για συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, από την οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν απών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα δυσφορία Κιμ Γιονγκ Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ