Tάρτα με φρέσκα δαμάσκηνα –Είναι εποχής και απολύτως ηδονικά [εικόνες]

Δεν υπάρχει καλύτερο φρούτο από το δαμάσκηνο το φθινόπωρο. Γλυκά, μαρμελάδες ή αποξηραμένα, αυτός ο ευλογημένος καρπός χαρίζει υγεία, ευεξία και απόλαυση.

Υπάρχουν υπέροχα ελληνικά δαμάσκηνα στην αγορά αυτή την εποχή. Μην προτιμάτε αυτά τα ογκώδη που βρίσκονται στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ, τα περισσότερα είναι εισαγωγής και άγνωστης διατροφικής αξίας. Εγώ αγοράζω τα δικά μου σε μια μικρούλα βιολογική αγορά που ξετρύπωσα στη γειτονιά μου. Εκεί, ανάμεσα σε φρέσκα μοσχομυριστά καρότα, σταφύλι σουλτανίνα και φρέσκια ρόκα, αγοράζω υπέροχα δαμάσκηνα, μαύρα ή κίτρινα.


Υλικά για την τάρτα με δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Kάπως έτσι πρέπει να είναι η τοποθέτηση:

Βάλτε μπόλικα. Διότι αν είναι λίγα,"κάθονται" στον φούρνο και το αποτέλεσμα δεν είναι χαριτωμένο:

Πολλοί βάζουν ζάχαρη άχνη πάνω από την τάρτα:

Κρατήστε την όρεξή σας για τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, μετά τον Νοέμβριο. Τότε, θα τα τρώμε έτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα δαμάσκηνα φρέσκα εποχής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ