H επανάσταση... μυρίζει όμορφα: Κουβανική εταιρεία έφτιαξε αρώματα «Τσε Γκεβάρα» και «Ούγκο Τσάβες» [εικόνες] - iefimerida.gr

H επανάσταση... μυρίζει όμορφα: Κουβανική εταιρεία έφτιαξε αρώματα «Τσε Γκεβάρα» και «Ούγκο Τσάβες» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμφότεροι ανήκουν στο επαναστατικό πάνθεο. Δοκίμασαν τις τιμές ροκ σταρ από τα εκατομμύρια των οπαδών τους. Έχουν γίνει συνώνυμο της αντίστασης, αλλά και της... εμπορικής κατάχρησης του ονόματός τους.

Μπλουζάκια, πόστερ, γκράφιτι, προϊόντα κάθε είδους φέρουν το πρόσωπο του Τσε Γκεβάρα και του Ούγκο Τσάβες. Τώρα έγιναν και... αρώματα!

Το Έθνος αναφέρει πως η κουβανική εταιρεία Labiofarm λανσάρει δύο αρώματα με τα ονόματα του Τσε Γκεβάρα και του Ούγκο Τσάβες. Το ένα θα έχει όνομα «Ερνέστο» και το άλλο «Ούγκο». Τόσο απλά!

H επανάσταση... μυρίζει όμορφα: Κουβανική εταιρεία έφτιαξε αρώματα «Τσε Γκεβάρα» και «Ούγκο Τσάβες» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Όσο για το τι είδους αρώματα θα είναι, η εταιρεία λέει πως αυτό του... Τσε θα έχει «αναζωογονητική μυρωδιά δάσους με νότες από εσπεριδοειδή και πούδρα», ενώ του Τσάβες θα έχει μια «απαλότερη, φρουτώδη εσάνς με νότες παπάγιας και μάνγκο».

«Θα είναι πολύ ελκυστικές κολώνιες, αλλά και τα ονόματα σημαίνουν πολλά για μας», είπε η Ισμπέλ Γκονζάλες, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Labiofarm, βιομηχανία, η οποία παράγει μεταξύ άλλων ομοιοπαθητικά και κτηνιατρικά προϊόντα.

H επανάσταση... μυρίζει όμορφα: Κουβανική εταιρεία έφτιαξε αρώματα «Τσε Γκεβάρα» και «Ούγκο Τσάβες» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η επίσημη παρουσίαση των δύο αυτών αρωμάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στην Αβάνα.

Οι κολώνιες σχεδιάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία αρωμάτων Robertet, αλλά παράγονται στην Κούβα. Η Labiofam βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας στιλάτων μπουκαλιών για τις δύο κολώνιες που θα πωλούνται τόσο στην Κούβα, όσο και στη διεθνή αγορά.

H επανάσταση... μυρίζει όμορφα: Κουβανική εταιρεία έφτιαξε αρώματα «Τσε Γκεβάρα» και «Ούγκο Τσάβες» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Ήταν μία μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Κουβανός βιοχημικός Μάριο Βαλντές, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του αρώματος. Πρόσθεσε, ότι οι οικογένειες του Τσε και του Ούγκο Τσάβες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη χρήση των ονομάτων.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα, αλλά να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς και να βοηθήσουμε στη διάρκεια των ονομάτων τους»,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ