Τραγική ειρωνεία: Τρεις πυροσβέστες «της 11ης Σεπτεμβρίου» πέθαναν από καρκίνο την ίδια ημέρα [βίντεο & εικόνα] - iefimerida.gr

Τραγική ειρωνεία: Τρεις πυροσβέστες «της 11ης Σεπτεμβρίου» πέθαναν από καρκίνο την ίδια ημέρα [βίντεο & εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικό ήταν το παιχνίδι της μοίρας για τρεις συνταξιούχους πυροσβέστες οι οποίοι συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης την «11η Σεπτεμβρίου» στο λεγόμενο «Σημείο Μηδέν».

Ο 58χρονος Howard Bischoff, ο επίσης 58χρονος Daniel Heglund και ο 56χρονος Robert Leaver ήταν μεταξύ των 2.500 πυροσβεστών, αστυνομικών και διασωστών που εμφάνισαν τη νόσο, έπειτα από την εργασία τους μέσα στην τοξική σκόνη που αναδυόταν από τα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Η τραγική ειρωνεία είναι πως και οι τρεις άφησαν την τελευταία τους πνοή την ίδια ημέρα, με διάστημα λίγων ωρών ο καθένας. Οι κηδείες των πυροσβεστών που πέθαναν τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε κλίμα οδύνης και πένθους.

Οι θάνατοί τους είναι «μία οδυνηρή υπενθύμιση έπειτα από 13 χρόνια που συνεχίζουμε να πληρώνουμε ένα απαίσιο τίμημα για τις ηρωικές προσπάθειες του σώματος» δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης Daniel Nigro.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ