O Commodore 64 αναβιώνει με διπύρηνο επεξεργαστή! - iefimerida.gr

O Commodore 64 αναβιώνει με διπύρηνο επεξεργαστή!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Commodore 64 επιστρέφει. O υπολογιστής που έφερε επανάσταση στο home computing επιστρέφει 29 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία το 1982. Τότε έδινες 595 δολάρια και έπαιρνες ένα 8μπιτο υπολογιστή με μόλις 64KB μνήμης, κάρτα γραφικών και ήχου και όλα αυτά αμπαλαρισμένα σε ένα πληκτρολόγιο. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Commodore 64 πούλησε πάνω από 15 εκατομμύρια μονάδες.

Εικοσιεννέα χρόνια μετά, η Commodore USA επιχειρεί την αναβίωση του ιστορικού home micro, με την ίδια εμφάνιση αλλά με σύγχρονο hardware. H αμερικάνικη εταιρεία αγόρασε το εμπορικό σήμα της Commodore τον Σεπτέμβριο του 2010 και ξεκίνησε τη διαδικασία να φτιάξει το Commodore του 21ου αιώνα.

Ο νέος Commodore 64 βασίζεται σε έναν διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.8GHz, (προαιρετικά) Blu-Ray και θύρες Ethernet και HDMI. Το λειτουργικό του σύστημα δεν θα είναι Windows, αλλά το εξειδικευμένο Commodore OS και θα μπορεί να τρέχει, εκτός από 32 και 64-bit εφαρμογές, 8-bit και 16-bit κλασσικά παιχνίδια. O υπολογιστής θα κάνει την εμφάνισή του στα αμερικάνικα μαγαζιά στο τέλος του Απριλίου και θα κοστίζει από 250 έως 900 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.commodoreusa.net/CUSA_C64.aspx

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Commodore 64 Commodore AMIGA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ