Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που πολεμάει την ISIS: Ηγείται των αεροπορικών επιθέσεων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που πολεμάει την ISIS: Ηγείται των αεροπορικών επιθέσεων [εικόνες]

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που πολεμάει την ISIS: Ηγείται των αεροπορικών επιθέσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γιος του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας έχει προσωπικά θέσει τη βασιλική σφραγίδα της έγκρισης για τις επιθέσεις ενάντια στην ISIS λαμβάνοντας ενεργά μέρος στον βομβαρδισμό.

Ο πρίγκιπας Κχαλέντ μπιν Σαλμάν, γιος του Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ φωτογραφήθηκε στο πιλοτήριο του F15 μαχητικού αεροπλάνου του μετά το τελευταίο του χτύπημα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία.

Μάλιστα στην ομάδα του βρίσκεται και η πρώτη γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η 35ρονη Μαγιόρ Μαριάμ Αλ Μανσούρι, της οποίας το μαχητικό F16 είναι ένα από τα πολλά που χτυπάνε την ISIS.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας έχει ηγηθεί μίας από τις τέσσερις επιδρομές κατά της ISIS. Η αποκάλυψη της συμμετοχής του πρίγκιπα σε αυτές τις επιθέσεις αποκαλύφθηκε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ενδεχομένως, σε μια κίνηση που αποσκοπεί να καθησυχάσει τη Δύση ότι είναι αποφασισμένη να λάβει μια σθεναρή στάση εναντίον των εξτρεμιστικών ομάδων.

Μερικοί έχουν υποψίες ότι η ISIS χρηματοδοτείται εν μέρει από πλούσιους Σαουδάραβες - μια άποψη που ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλοί στη χώρα είναι φιλικοί προς την ISIS.

Ο Αμπντουκχαλέκ Αμπντούλα, πολιτικός επιστήμονας με δεσμούς με την κυβέρνηση των ΗΑΕ, δήλωσε: «η Σαουδική Αραβία δεν οπισθοχωρεί ενάντια στην ISIS. Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ το εκτιμούν αυτό»

Ωστόσο η συμμετοχή του πρίγκιπα στις επιθέσεις έχει οδηγήσει σε απειλές κατά της ζωής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ