Το hostel στη Σαντορίνη που μάγεψε την Repubblica: Θα μείνετε σε παλιά κελάρια, θα κάνετε γιόγκα με θέα το Αιγαίο [εικόνες]

Το φαινόμενο των «premium hostels» που γιγαντώνεται σε παγκόσμια κλίμακα, επιχείρησε να παρουσιάσει σε εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica». Στο αφιέρωμα γίνεται αναφορά σε ξενώνες που προσφέρουν στους επισκέπτες περιποιήσεις και ανέσεις που μέχρι πρότινος τα έβρισκαν σε πολυτελή ξενοδοχεία και φυσικά σε υψηλό κόστος.

Από το Σορέντο μέχρι την Ανδαλουσία, από τη Σαντορίνη μέχρι την Ιαπωνία και την Ελβετία, υπάρχουν «διαμαντάκια φιλοξενίας» που προσφέρουν άνεση, πολυτέλεια και ξεκούραση με λίγα χρήματα.

Στο αφιέρωμα φιγουράρει σε περίοπτη θέση το «Caveland» στο χωριό Καρτεράδος λίγο πιο έξω από τα Φηρά της Σαντορίνης. «Το νησί της Σαντορίνης καλωσορίζει τους επισκέπτες που δεν επιθυμούν να ξοδέψουν πάρα πολλά στον ξενώνα Caveland που στεγάζεται σε ένα παλιό κελάρι του 1700» αναφέρει η εφημερίδα η οποία πληροφορεί του ιταλούς αναγνώστες ότι το πρώην κελάρι βρίσκεται σε ένα μικρό παραδοσιακό χωριό κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού. Πρόκειται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, για ένα «συναρπαστικό μέρος, με δωμάτια χτισμένα μέσα στα κελάρια, με λευκές βεράντες που έχουν θέα είτε τη θάλασσα είτε την πισίνα, που είναι κατασκευασμένη ανάμεσα σε φιστικιές και πορτοκαλιές». Τελευταίο tip για τον ελληνικό ξενώνα, είναι τα μαθήματα γιόγκα στην ταράτσα με θέα το Αιγαίο, όσο για τις τιμές, αυτές ξεκινούν από 15 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση.

Πηγή φωτό: La Repubblica/ cave-land.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ