La Stampa για Αμφίπολη: Η Ελλάδα κάνει επανεκκίνηση μέσα από έναν τάφο - iefimerida.gr

La Stampa για Αμφίπολη: Η Ελλάδα κάνει επανεκκίνηση μέσα από έναν τάφο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανακαλύφθηκε στα βόρεια της χώρας, χρονολογείται στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μπορεί να τροφοδοτήσει νέα εισροή τουριστών» αναφέρει ο δημοσιογράφος Μαουρίτσιο Ασάλτο στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» για την ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης και τη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Πολιτισμού στο περιθώριο της ευρωπαϊκής συνόδου για τον πολιτισμό.

Ο δημοσιογράφος στο άρθρο με τίτλο «To μέλλον της Ελλάδας θα κάνει επανεκκίνηση μέσα από έναν τάφο» κάνει αναφορά στην καλή διάθεση του Κωνσταντίνου Τασούλα, αλλά και στο «δώρο» του ιταλού ομολόγου του, τον επαναπατρισμό δηλαδή στην Ελλάδα από την Ιταλία των 80 αρχαιοελληνικών νομισμάτων που χρονολογούνται από τον 5ο μέχρι και τον 2ο αιώνα π.Χ.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος παραθέτει δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού στην ιταλική εφημερίδα, στις οποίες κάνει μνεία στην επικεφαλής των ανασκαφών Κατερίνα Περιστέρη η οποία «εφαρμόζει την επιστημονική δεοντολογία και ενημερώνει τους Έλληνες αλλά και το διεθνές κοινό, σχετικά με την πρόοδο της όλης έρευνας».

Ο υπουργός τονίζει στην εφημερίδα ότι «πρέπει (για την ώρα) να περιορισθεί τυχόν περιέργεια», γιατί η ανασκαφή η συγκεκριμένη είναι «άσκηση υπομονής».

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος ρωτά τον ελληνα υπουργό με αφορμή την σπουδαία ανακάλυψη για τον αντίκτυπο του πολιτισμού στα οικονομικά της χώρας. Ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει μεγάλο βάρος στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε με μαθηματικό τρόπο ότι επενδύοντας ένα εκατομμύριο ευρώ στον πολιτισμό, οι θετικές οικονομικές συνέπειες είναι της τάξης των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ».

Στην εφημερίδα γίνεται ειδική μνεία για τη συμβολή που μπορεί να έχει ο πολιτισμός στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλαδας. «Η Ευρώπη διαθέτει τρεις βάσεις: την τέχνη και το κάλλος της Ελλάδας, το ρωμαϊκό δίκαιο και τη χριστιανική θρησκεία» και για τον λόγο αυτό «όταν λέμε ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί της πρέπει να τίθενται στις υπηρεσίες του κάθε ανθρώπου, δεν αναφερόμαστε σε κάτι το αφηρημένο, αλλά εννοούμε, ακριβώς, τον άνθρωπο που έπλασε ο ελληνό-ρωμαϊκός πολιτισμός, επηρεασμένος από τον χριστιανισμό» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ