Νέα προφητεία του Στίβεν Χόκινγκ: Το μποζόνιο καταπίνει σιγά σιγά το σύμπαν -Κάπως έτσι θα καταστραφεί ο κόσμος - iefimerida.gr

Νέα προφητεία του Στίβεν Χόκινγκ: Το μποζόνιο καταπίνει σιγά σιγά το σύμπαν -Κάπως έτσι θα καταστραφεί ο κόσμος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βρετανός Στίβεν Χόκινγκ ξαναχτυπά! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αστροφυσικός... ροκ σταρ, σπέρνει καινά δαιμόνια στην επιστημονική κοινότητα και προκαλεί με τις ρηξικέλευθες απόψεις του που «σηκώνουν» πάντα αρκετή πολεμική μεταξύ των επιστημόνων.

Τούτη τη φορά ο Χόκινγκ ασχολείται με την απαρχή του κόσμου, αλλά και με το τέλος του. Προλογίζοντας το νέο βιβλίο «Starmus, 50 Years of Man in Space», αναφέρει πως το μποζόνιο (γνωστό και ως «σωματίδιο του Θεού») θα είναι η αιτία που ο κόσμος θα καταστραφεί. Όσο για την αρχή των πάντων, από παλιά έχει κατασταλλαγμένη άποψη: ο Θεός είχε άλλες δουλειές να κάνει!

Η καταστροφή του κόσμου

Όπως αναφέρει το Vima.gr, ο Χόκινγκ προλογίζοντας το βιβλίο παρουσιάζεται ως υποστηρικτής της θεωρίας του λεγόμενου «κυκλικού Σύμπαντος». Πρόκειται για μια θεωρία που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένας αέναος κύκλος δημιουργίας συμπάντων.

Η συμπαντική εναλλαγή γίνεται, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, μέσω μιας φυσαλίδας την οποία κβαντικές διακυμάνσεις δημιουργούν σε κάποιο κοσμικό κενό. Η φυσαλίδα αρχίζει να μεγαλώνει και καθώς μεγαλώνει «καταπίνει» τον χώρο, δηλαδή το Σύμπαν στο όποιο δημιουργήθηκε επιτρέποντας έτσι σε ένα νέο Σύμπαν να εγκατασταθεί στη θέση του προηγούμενου. Στη δημιουργία της φυσαλίδας, έστω και άθελά του, παίζει ρόλο το μποζόνιο Χιγκς, οι ιδιότητες του οποίου δείχνουν ότι το Σύμπαν είναι ασταθές και άρα μπορεί να καταρρεύσει κάποτε.

Η αρχή των πάντων

Κατά καιρούς ο Χόκινγκ έχει αναπτύξει διάφορες εξτρεμιστικές απόψεις. Όπως η απόβαση των γήινων σε άλλους πλανήτες, καθώς σε λίγα χρόνια δεν θα μας χωράει η Γη. Ακόμα έχει αναπτύξει μια θεωρία σύμφωνα με την οποία η αιώνια ζωή δεν είναι μια ουτοπία και τέλος για τη δημιουργία του κόσμου θεωρεί πως η μεγάλη έκρηξη δεν χρειαζόταν τον Θεό για να συμβεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ