Μοντγκόμερι Κλιφτ: Ο σταρ και μετά θάνατον είδωλο των gay και η πιο μακρά ιστορία αυτοκτονίας στην ιστορία του Χόλιγουντ [εικόνες] - iefimerida.gr

Μοντγκόμερι Κλιφτ: Ο σταρ και μετά θάνατον είδωλο των gay και η πιο μακρά ιστορία αυτοκτονίας στην ιστορία του Χόλιγουντ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον θυμάστε στην ταινία «Από εδώ στην αιωνιότητα»; Ομορφος, περήφανος, αγέρωχος, υπέροχος, αλλά και απόλυτα εύθραυστος. Αυτός ήταν ο Μοντκγόμερι Κλιφτ. Ενα νέο βιβλίο μιλά αποκαλυπτικά για τη μοναχική ζωή του ταλαντούχου, εξαιρετικά γοητευτικού σταρ που από την κορυφή του Χόλιγουντ βυθίστηκε στην παρακμή. Σκάνδαλα και το σκληρό πρόσωπο της σόου μπιζ.

Το βιβλίο που έγραψε η Anne Helen Petersen είναι αποκαλυπτικό και θα κυκλοφορήσει σύντομα, όμως το περιοδικό Vanity Fair εξασφάλισε κάποια αποσπάσματα. Εκεί διαφαίνεται πως αυτός ο όμορφος, σημαντικός ηθοποιός του Χόλιγουντ οδήγηθηκε αργά αλλά σταθερά στην αυτοκτονία καθώς πνίγηκε στο αλκόολ για να ξεπεράσει τις ανασφάλειές του, το γεγονός ότι δεν μπορούσε να παραδεχθεί ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Η διαρκής, επίμονη ερώτηση που έθετε στον εαυτό του, όπως φαίνεται από το ημερολόγιό τους ήταν η ακόλουθη: «Πως να παραμείνω ευαίσθητος, ευάλωτος αλλά και ζωντανός ταυτόχρονα; Οσο πιο κοντά ερχόμαστε στον θάνατο, στο αρνητικό, τόσο περισσότερο ανθίζουμε.»

Θρυλική όσο και αμφιλεγόμενη ήταν η σχέση του με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ενώ είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση πως ήταν ερωτευμένος μαζί της, η αλήθεια είναι πως είχε εμμονή μαζί της ως γυναικείο πρότυπο και ήταν η καλύτερή του φίλη. Υπήρξαν φορές που απειλούσε πως δεν θα την ξαναδεί και ξαφνικά και μόνο αυτή η σκέψη τον έκανε να κλαίει. Υπάρχει επίσης η φήμη πως η Τέιλορ του έστελνε ερωτικά γράμματα τα οποία ο ίδιος τα διάβαζε δυνατά στον ερωτικό του σύντροφο εκείνης της εποχής. Είναι άγνωστο αν η σχέση του Μοντκγόμερι και της Ελίζαμπεθ ξεπέρασε ποτέ την πλατωνική φάση, όμως αυτό που είναι γνωστό πως μια μέρα φεύγοντας από το σπίτι της ήταν τόσο μεθυσμένος και εκνευρισμένος που κάρφωσε το αυτοκίνητό του πάνω σε μια κολόνα.

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο ατύχημα, ο ηθοποιός Κέβιν ΜακΚάρθι που οδηγούσε πίσω από τον σταρ, έτρεξε να δει αν είναι καλά και αυτό που είδε τον σόκαρε. Το πρόσωπό του ήταν ξεσκιμένο, ένας πολτός αίματος. «Νόμιζα πως ήταν νεκρός», είπε. Ετρεξε στο σπίτι της Τέιλορ και μαζί με την ίδια, τον Ροκ Χάτσον και τη γυναίκα του Φίλις πήγαν κοντά στον Κλιφτ. Το τί έγινε εκεί παραμένει ασαφές. Μια εκδοχή λέει πως ο Χάτσον τράβηξε τον Κλιφτ έξω από το αυτοκίνητο και η Τέιλορ τον πήρε στα χέρια της και άρχισε να τον λικνίζει σαν μωρό. Ξαφνικά ο Μοντγκόμερι κατάφερε να πάρει μια ανάσα σα να άνοιξε ο λαιμός του. Η αλήθεια είναι πως δύο δόντια του είχαν σπάσει και παγιδεύτηκαν στον φάρυγγα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Ομως το ταρακούνημα της Τέιλορ τον έσωσε...

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εκδοχή, όταν έφτασαν στο σημείο φωτογράφοι, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ τους είπε ότι αν τραβήξουν φωτογραφίες του τραυματία σε αυτή την κατάσταση, θα φροντίσει προσωπικά να μην ξαναβρεί κανένας τους δουλειά στο Xόλιγουντ.

Οι γιατροί είπαν ότι ζει από θαύμα. Ομως το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί. Χρειάστηκαν χρόνια χειρουργικών επεμβάσεων για να επανέλθει. Αυτή η περιπέτεια, τα βαριά παυσίπονα φάρμακα, η κατάχρηση αλκόολ τον έκαναν να μοιάζει ηλικιωμένος. Και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό που ο δάσκαλος του Κλιφτ στο Actors Studiο χαρακτήρισε «η πιο μακρά αυτοκτονία στην ιστορία του Χόλιγουντ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ