Τσαμπατζήδες διπλωμάτες -Οι πρεσβείες έχουν φεσώσει το δήμο της Ν. Υόρκη με εκατομμύρια από απλήρωτες κλήσεις - iefimerida.gr

Τσαμπατζήδες διπλωμάτες -Οι πρεσβείες έχουν φεσώσει το δήμο της Ν. Υόρκη με εκατομμύρια από απλήρωτες κλήσεις

Τσαμπατζήδες διπλωμάτες -Οι πρεσβείες έχουν φεσώσει το δήμο της Ν. Υόρκη με εκατ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον μπελά τους έχουν βρει στο δήμο της Νέας Υόρκης με τις απλήρωτες κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Και αν θα ήταν λογικό να «κυνηγούν» τους απλούς πολίτες για να πληρώσουν τα χρέη τους, αυτοί έχουν μπλέξει με... τσαμπατζήδες διπλωμάτες, αφού το μεγαλύτερο χρέος προέρχεται από πρεσβείες.

Πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια είναι το ποσό που οφείλουν οι διπλωματικές αποστολές στο δήμο της Νέας Υόρκης, από απλήρωτες κλήσεις. Οι χειρότεροι αποδεικνύονται οι Αιγύπτιοι, καθώς η συγκεκριμένη πρεσβεία οφείλει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με περισσότερες από 180 διπλωματικές αποστολές χωρών που δεν δείχνουν καμία συνέπεια στην κάλυψη της συγκεκριμένης οφειλής.

Αλλες πέντε χώρες χρωστούν πάνω από 500.000 δολάρια στο δήμο του «μεγάλου μήλου» για απλήρωτες κλήσεις για παρκάρισμα: είναι οι πρεσβείες της Νιγηρίας, της Ινδονησίας, της Βραζιλίας, του Μαρόκου και του Πακιστάν. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για παραβάσεις που έχουν καταγραφεί πριν από το 2002, όταν ξεκίνησε μία επιχείρηση πάταξης του παράνομου παρκαρίσματος στη Νέα Υόρκη και ακόμη δεν έχουν εισπραχθεί οι οφειλές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ