Ξεκινά το «σαφάρι» για τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων - iefimerida.gr

Ξεκινά το «σαφάρι» για τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία περιορισμού των αναπηρικών συντάξεων στο 10% του συνόλου των συντάξεων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Oι αναπηρικές συντάξεις που καταβάλλει το Δημόσιο αυτή τη στιγμή ανέρχονται στο 14% του συνόλου των συντάξεων (υπάρχουν περιοχές της χώρας όπου το ποσοστό ανεβαίνει ακόμα και στο 25%) και στόχος είναι οι αναπηρικές συντάξεις να μειωθούν κατά 55.000 με 60.000 μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στα «Νέα» ξεκινά από σήμερα η λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), το οποίο θα καθορίζει το βαθμό αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων (και του Δημοσίου), καθώς και των ανασφάλιστων.

Στο ΚΕΠΑ θα υπάγεται Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών αναπηρίας. Οι γιατροί θα αξιολογούνται από επταμελή επιτροπή και, ανά εξάμηνο, θα επιλέγονται με κλήρωση όσοι θα συμμετέχουν στις υγειονομικές επιτροπές και θα αποφασίζουν το ποσοστό αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας και το ποσοστό αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις για τις οποίες απαιτείται προηγούμενη γνωμάτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ