Παπουτσής: Πολιτεύεται παλαιοκομματικά με στόχο την επόμενη μέρα - iefimerida.gr

Παπουτσής: Πολιτεύεται παλαιοκομματικά με στόχο την επόμενη μέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη ενόχληση για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου. Δύο μεγάλες κρίσεις η Υπατία και η Κερατέα που χρειάστηκε να χειριστεί η Αστυνομία κατέληξαν σε πλήρη αποτυχία και δημιούργησαν στον πρωθυπουργό τη βεβαιότητα ότι ο διάδοχος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποφεύγει συστηματικά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Η Κερατέα έχει μετατραπεί σε ανεξάρτητο κράτος με την ανομία να παίρνει καθημερινά ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι πολίτες της περιοχής που συμμετέχουν στο μέτωπο της λεγόμενης κοινωνικής αντίστασης καθημερινά πολλαπλασιάζονται, ενώ στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών παίρνουν πλέον μέρος και παιδιά 15 ετών με πέτρες, ξύλα, κροτίδες και σφεντόνες.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως επισημάνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είναι θεατής των εξελίξεων, ενώ οι εντολές που δίνονται στους αστυνομικούς για τον τρόπο δράσεις τους είναι ασαφείς. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη με τις διαρροές από το επιτελείο του κ. Παπουτσή ότι το «πρόβλημα της Κερατέας» δεν είναι αστυνομικό. Έτσι όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη ο Χρήστος Παπουτσής προσπαθεί να δώσει την καυτή πατάτα πίσω στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, με τον οποίο όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε μία διαρκή ανταγωνιστική σχέση.

Το ίδιο έργο είχε παιχτεί και στο μέγαρο της Υπατία, όπου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέφευγε με κάθε τρόπο την ανάμειξη αφήνοντας το θέμα να κακοφορμίζει έξω από την πόρτα του υπουργού Εσωτερικών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον τρόπο που κινείται μέχρι σήμερα δείχνει να αρνείται να εφαρμόσει το βασικό κανόνα της λειτουργίας του κράτους που θέλει την αστυνομία να επικουρεί όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να παρέμβει όπου χρειαστεί και να επιβάλλει την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι ο τρόπος λειτουργίας της Αστυνομίας σήμερα αντικατοπτρίζει τον τρόπο που πολιτεύεται τα τελευταία πολλά χρόνια ο Χρήστος Παπουτσής:
Κινείται με παλαιοκομματική συνδικαλιστική λογική, αποφεύγει να γίνει δυσάρεστος, γιατί πάντα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον τον ηγέτη του λεγόμενου παλιού Πασόκ.

Η κατάσταση προβληματίζει σοβαρά τον πρωθυπουργό και αναζητεί τρόπο να φέρει κοντά το Χρήστο Παπουτσή με το Γιάννη Ραγκούση καθώς και οι δύο είναι άνθρωποι που τον στήριξαν ενεργά στη μετωπική σύγκρουσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην κούρσα της διαδοχής.

Μία από τις εισηγήσεις που δέχεται ο κ.Παπανδρέου είναι στην περίπτωση που ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό και πιθανότατα θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βάλει κάτω από την ομπρέλα του και το υπουργείο προστασίας του Πολίτη ώστε να λαμβάνει εκείνος τις σημαντικές αποφάσεις που συστηματικά αρνείται να λάβει ο Χρήστος Παπουτσής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ