Σε αναμονή των αποφάσεων για την αύξηση της θητείας - iefimerida.gr

Σε αναμονή των αποφάσεων για την αύξηση της θητείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει πως το ενδεχόμενο να αυξηθεί η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας εξετάζεται λεπτομερώς, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση.

Τόνισε μάλιστα πως «οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα «Του Βήματος», συσκέψεις για το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στο 12μηνο έχουν γίνει και ο υπουργός είχε δηλώσει ότι ζήτησε εισηγήσεις και μελέτες τόσο για τη διάρκεια της θητείας, όσο και για την κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται οι αναβολές και οι απαλλαγές κατάταξης.

Την ίδια ώρα το θέμα της αύξησης της θητείας εξετάσθηκε και από τα Γενικά Επιτελεία, σε συνδυασμό με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τις συγχωνεύσεις των στρατοπέδων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Σε άλλες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ