BBC: Η Αμφίπολη αποσπά την προσοχή των Ελλήνων από τη δεινή οικονομική κρίση - iefimerida.gr

BBC: Η Αμφίπολη αποσπά την προσοχή των Ελλήνων από τη δεινή οικονομική κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενές αφιέρωμα στις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αμφίπολη έχει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα BBC, στο οποίο όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται οι Έλληνες παρακολουθούν με δέος την ανακάλυψη που χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεχνώντας τη δεινή οικονομική κρίση.


Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι όλοι αναρωτιούνται σχετικά με τον ένοικο του ταφικού αυτού μνημείου, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του έλληνα υπουργού Πολιτισμού, Κ. Τασούλα, ο οποίος σημειώνει ότι «όλοι παρακολουθούμε με δέος και βαθιά συγκίνηση τις ανασκαφές στην Αμφίπολη».
Προσθέτει ακόμη ότι πρόκειται για ένα ταφικό μνημείο μοναδικών διαστάσεων και εντυπωσιακής καλλιτεχνικής μαεστρίας, σημειώνοντας ότι τα ωραιότερα μυστικά είναι κρυμμένα κάτω από τα πόδια μας.
Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις Καρυάτιδες που ανακαλύφθηκαν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δύο θαυμάσια αγάλματα.
Επίσης, επισημαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις σχετικά με το σε ποιον ανήκει αυτός ο τάφος και σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρόκειται για κάποιο επιφανές άτομο, ενδεχομένως από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή κατά άλλους ίσως πρόκειται για κενοτάφιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ