Η κόρη του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου έγινε δασκάλα γιόγκα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η κόρη του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου έγινε δασκάλα γιόγκα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η όμορφη και μικρόσωμη κυρία με το λιλά μπλουζάκι, καθισμένη στο κέντρο της ομάδας, είναι η κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, Τίνα, δασκάλα σε κέντρο γιόγκα.

Γεννημένη το 1974 στην Αθήνα, η Τίνα Κοντογιαννοπούλου σπούδασε οικονομικά στη Μασαχουσέτη αλλά γρήγορα την κατέκτησε η άσκηση γιόγκα και ταξίδεψε στο άλλο άκρο της Γης, στην Ινδία, για να μυηθεί στη «μαγική συνταγή» της αρμονίας και της πνευματικής πληρότητας.

Η Τίνα Κοντογιαννοπούλου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Παραπολιτικά, με τη γιόγκα κατάφερε να κατευνάσει το πνεύμα από τις εκατομμύρια σκέψεις κάθε ημέρας.
Δραστήρια, αεικίνητη και πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση, η κόρη του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας έχει καταφέρει να μπει στον μικρό κατάλογο των καθηγητών γιόκα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, παίρνοντας την ειδική πιστοποίηση, μετά από μια μακρά περίοδο εκπαίδευσης, ασκήσεων, πνευματικών και σωματικών, μαθημάτων, εξάσκησης και επαφής με τους μεγαλύτερους δασκάλους του είδους. Η Τίνα Κοντογιαννοπούλου έλαβε μέρος στις εξετάσεις Iyengar Yoga για την απόκτηση των διπλωμάτων Introductory Teaching Certificate I και II που διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιουλίου 2010.

Από το 2004 είχε βάλει στόχο να γίνει μία από τις καθηγήτριες γιόγκα στην Ελλάδα. Με τουλάχιστον τέσσερα χρόνια συνεχούς εξάσκησης στην Iyengar Yoga και πολλά σεμινάρια με τους πιο εκλεκτούς δασκάλους γιόγκα του κόσμου, τον Ιούλιο του 2009 ταξίδεψε στην Αγγλία, όπου έδωσε και πέτυχε στις εξετάσεις για το Introductory Teaching Certificate, Level I. Ετσι, ήταν ανάμεσα στα τέσσερα άτομα σε όλη την Ελλάδα που κατείχαν το σχετικό δίπλωμα.
Δεν αρκέστηκε, όμως, σε αυτό. Συνέχισε την εκπαίδευσή της για το επόμενο δίπλωμα, το Introductory Teaching Certificate, Level ΙΙ. Μέχρι το 2010 εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα Introductory II και τον Ιούνιο πήρε το πτυχίο της.

Η Τίνα Κοντογιαννοπούλου ακολουθεί τα διδάγματα της Υοga Sutras, που έγραψε ο Patanjali Maharshi, φιλόσοφος, γιόγκι και γιατρός που έζησε τον 4ο-3ο αιώνα π.Χ. Ακολουθεί την πρακτική μέθοδο της διαδικασίας για την ανύψωση της συνείδησης, την εμβάθυνση της γνώσης και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων του νου, που οδηγούν τελικά πέρα από αυτόν.
Συνδυάζοντας τη μεγάλη της αγάπη, τα ταξίδια, με την ινδική φιλοσοφία, η Τίνα Κοντογιαννοπούλου γύρισε ολόκληρο τον κόσμο γνωρίζοντας κουλτούρες, πολιτισμούς και φιλοσοφίες που της κέντρισαν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για εσωτερική αναζήτηση.

Περιοδικό και σάιτ

Το 2002 ξεκίνησε η συνεργασία της με το περιοδικό «ΓΕΩτρόπιο». Τα ταξίδια τη γοήτευσαν και η δυνατότητα να γνωρίσει τον κόσμο έγινε νέος τρόπος ζωής. Με πολλές εμπειρίες στις αποσκευές της και μαθαίνοντας να κάνει τις εικόνες λέξεις, μια νέα αγάπη ήρθε στη ζωή της και από το 2005 εργάζεται στον τομέα της διαφήμισης.

Παράλληλα, μέσα από το site www.thatsgreece.com συμμετέχει σε μια πρωτότυπη πρωτοβουλία που στόχο έχει να αναδείξει την πραγματική Ελλάδα που αξίζει να προβληθεί στο εξωτερικό. Μια Ελλάδα στην οποία ο αρχαίος πολιτισμός συνυπάρχει με τη σύγχρονη πολιτιστική ανάπτυξη, τις ατελείωτες ευκαιρίες για τον τουρισμό και μια μακρά παράδοση στη φιλοξενία!

Η Τίνα Κοντογιαννοπούλου μπορεί να θεωρείται γόνος πολιτικής οικογένειας, όμως ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της. Ηταν η επαναστάτρια της οικογένειας, που χάραξε τη δική της πορεία, κάνοντάς τους όλους περήφανους για τις επιλογές της. Πιο μικρή συνόδευε σε πολιτικές εκδηλώσεις τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, κατάλαβε όμως πολύ νωρίς ότι η πολιτική δεν ήταν το πεδίο όπου μπορούσε να δράσει και να εκφραστεί. Ετσι, ακολούθησε το ένστικτό της και την ανάγκη της για ταξίδια και γνώσεις. Αγαπάει την τεχνολογία, χωρίς να είναι κολλημένη, και λατρεύει την techno μουσική και τις συναυλίες. Πηγή Παραπολιτικά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ