Τα ακροδάχτυλα και οι χρωματιστοί κόθορνοι των Καρυάτιδων που εντυπωσίασαν -Η ιστορία των άνετων υποδημάτων που προσθέτουν ύψος[εικόνες] - iefimerida.gr

Τα ακροδάχτυλα και οι χρωματιστοί κόθορνοι των Καρυάτιδων που εντυπωσίασαν -Η ιστορία των άνετων υποδημάτων που προσθέτουν ύψος[εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H πλήρης αποκάλυψη των Καρυάτιδων της Αμφίπολης σκόρπισε νέα κύματα δέους αλλά και θαυμασμού για τη μεγαλοπρέπεια και την εξαιρετική τεχνική των αγαλμάτων.

Ενα σημείο στο οποίο στάθηκαν όλοι και έδωσε και ιδιαίτερη σημασία το υπουργείο είναι τα πέλματα των Καρυάτιδων με τους κοθόρνους που ήρθαν στο φως τις προηγούμενες ημέρες και φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις χθες. Η λεπτομέρεια με την οποία έχουν αποδοθεί τα δάχτυλα, εκτός του ότι δείχνει καλλιτέχνη, άρτιο γνώστη της γλυπτικής, εντυπωσιάζει.

Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης φορούν κοθόρνους, υποδήματα με πολύ χοντρή σόλα δηλαδή, οι οποίο μάλιστα είναι διακομησμένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα. Πρόκειται για άνετο και εύχρηστο υπόδημα των αρχαίων, αφού ήταν πανομοιότυπα, το δεξί με το αριστερό δεν είχαν διαφορές και το φορούσαν τόσο άνδρες, όσο και γυναίκες.

Αργότερα ο Αισχύλος το μετέτρεψε σε θεατρικό υπόδημα, καθώς τους φορούσαν οι ηθοποιοί με σκοπό να παρουσιάζονται πιο ψηλοί από τους θεατές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ