Στα χαρτιά έμεινε η πολυδιαφημισμένη επένδυση στην Οξυά από τον Εμίρη του Κατάρ -Γιατί δεν προχωράει το έργο - iefimerida.gr

Στα χαρτιά έμεινε η πολυδιαφημισμένη επένδυση στην Οξυά από τον Εμίρη του Κατάρ -Γιατί δεν προχωράει το έργο

Στα χαρτιά έμεινε η πολυδιαφημισμένη επένδυση στην Οξυά από τον Εμίρη του Κατάρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο... σχέδια υπάρχουν για την πολυδιαφημισμένη επένδυση του Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ αλ Θάνι, ύψους 300 εκατ. ευρώ, καθώς εμφανίζονται σημαντικά εμπόδια για το εγχείρημα.Οπως αναφέρει το patrasnews, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία έχει κλείσει εδώ και δύο χρόνια, η εταιρεία Pimana, συμφερόντων του Εμίρη, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Το νησί περιλαμβάνει τεράστια δασική έκταση κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειες της εταιρείας.

Επιπλέον, το εγχείρημα αξιοποίησης του νησιού γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθώς στην αδυναμία λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων έρχεται να προστεθεί η αντιδικία ανάμεσα στην Pimana και το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο aa Associates. Σύμφωνα με πληροφορέις το τελευταίο φέρεται να ζήτησε αποζημίωση για την εκπόνηση του σχεδίου αξιοποίησης του νησιού, ωστόσο, οι Αραβες απαντούν πως χωρίς τις άδειες δεν γίνεται να υπάρξει αξιοποίηση.

Η αντιδικία θα οδηγηθεί στα δικαστήρια την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που θα προσθέσει ένα ακόμη επεισόδιο στο πολύκροτο σίριαλ το «ναυάγιο των καταριανών επενδύσεων στην Ελλάδα».

Το σχέδιο που έμεινε σχέδιο

Σύμφωνα με το σχέδιο αξιοποίησης που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν μερικούς μήνες στην Οξυά θα αναπτύσσονταν πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μπάνγκαλοους, τουριστικά χωριά, καταστήματα, οικισμός καλλιτεχνών, μαρίνες, πλωτές αποβάθρες, ελικοδρόμια, προβλήτες προσέγγισης υδροπλάνων, χώροι άθλησης, γκαλερί, πάρκα τέχνης και μουσεία.

Προβλεπόταν ακόμη η υλοποίηση δύο θεματικών χωριών. Το πρώτο με το όνομα «Καλυψώ» θα εκτεινόταν αμφιθεατρικά, νοτιοδυτικά του πεντάστερου ξενοδοχείου και αποτελείται από διάφορους τύπους κατοικιών. Όλες οι κατοικίες είναι διαμορφωμένες σε ένα ή δύο επίπεδα και περιλαμβάνουν από 1 έως 5 υπνοδωμάτια αναλόγως του τύπου, ιδιόκτητη πισίνα και αναπτύσσονται γραμμικά κατά μήκος της πλαγιάς με θέα το Ιόνιο ή την Αιτωλοακαρνανία.

Το δεύτερο με την ονομασία «Δάφνη» θα βρισκόταν αμφιθεατρικά σε υψηλότερη πλαγιά από το χωριό «Καλυψώ» και αποτελείται από διαφορετικούς τύπους κατοικιών σε ένα ή δύο επίπεδα με ιδιόκτητη πισίνα και θέα στο Ιόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ