Σαρκοζί: Ο άνθρωπος που τα θέλει όλα, ξανά υποψήφιος -Πόσες δίκες εκκρεμούν εις βάρος του - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Ο άνθρωπος που τα θέλει όλα, ξανά υποψήφιος -Πόσες δίκες εκκρεμούν εις βάρος του

Σαρκοζί: Ο άνθρωπος που τα θέλει όλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνακοινώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του γαλλικού συντηρητικού κόμματος, ο Νικολά Σαρκοζί θέτει αυτόματα υποψηφιότητα –εκ νέου- για Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2017. Ο πολιτικός που τρέχει πιο γρήγορα από τη σκιά του.


«Είναι η δικαστική πίεση που υποχρεώνει τον Σαρκοζί να επιταχύνει το come back του στην πολιτική» εκτιμά η Liberation και προσθέτει ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας «ποτέ δεν έφυγε πραγματικά από την πολιτική».


Το να είναι κάποιος πρόεδρος κόμματος τον καθιστά αυτόματα και υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας. Ολοι θεωρούν βέβαιο ότι θα κερδίσει το πρώτο, πανεύκολα, όσο για το δεύτερο υπάρχουν πολλά εμπόδια.
Καταρχάς ο Σαρκοζί είναι αντιμέτωπος με πολλά σκάνδαλα και πολλά δικαστήρια που θα μπορούσαν να χαλάσουν το όνειρό του να εκδικηθεί τον Ολάντ. Οι υποστηρικτές του διακηρύσσουν ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον συκοφαντούν και ο ίδιος είναι αθώος, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ορισμένοι φοβούνται μάλιστα ότι το γαλλικό συντηρητικό κόμμα θα ζει στο εξής στους ρυθμούς των δικαστηρίων που θα έχει ο Σαρκοζί.

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι μια από τις βαρύτερες για εκείνον. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μιλώντας στο τηλέφωνο με τον δικηγόρο του υποσχέθηκε μια θέση στο Μονακό σε έναν δικαστικό με αντάλλαγμα να του δώσει πληροφορίες για το δεύτερο σκάνδαλο που τον κατηγορούν, στην υπόθεση Μπετανκούρ.

Ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο που θα αντιμετωπίσει δικαστικά είναι οι υποψίες ότι χρηματοδότησε την προεκλογική του εκστρατεία το 2007 με κεφάλαια του Καντάφι. Οσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία του 2012 είχε δημιουργηθεί ένα σύστημα με πλαστά τιμολόγια προς μια εταιρεία Bygmalion και τα χρήματα έμπαιναν στο κόμμα. Δεν έχει αποδειχθεί ότι ο ίδιος γνώριζε το θέμα, αλλά ο όλος σχεδιασμός δείχνει ότι κάποιοι έψαχναν τρόπο να κρύψουν τις κολοσσιαίες προεκλογικές δαπάνες της υποψηφιότητάς του το 2012, όταν έχασε από τον Φρανσουά Ολάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ