Κάθετη πόλη σχεδιάζει Ιάπωνας αρχιτέκτονας: Πρωτότυπη εξοικονόμηση χώρου [εικόνες] - iefimerida.gr

Κάθετη πόλη σχεδιάζει Ιάπωνας αρχιτέκτονας: Πρωτότυπη εξοικονόμηση χώρου [εικόνες]

Κάθετη πόλη σχεδιάζει Ιάπωνας αρχιτέκτονας: Πρωτότυπη εξοικονόμηση χώρου [εικόνε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τα φιλόδοξα σχέδια για τον ουρανοξύστη «κάθετη πόλη» που θα είναι σε θέση να στεγάσει διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα και πάρκα.

Η βραβευμένη πρόταση «Endless City» που παρουσίασε η αρχιτεκτονική εταιρεία SURE Architecture με έδρα το Πεκίνο αφορά έναν πύργο ύψους 300 μέτρων που χτίζεται στο Λονδίνο.

«Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε μια πόλη και όχι απλώς ένα ψηλό κτίριο» εξηγεί η γενική διευθύντρια της SURE Architecture και επικεφαλής αρχιτέκτονας του πρότζεκτ, Καμ Φάι Τάι, μιλώντας στο CNN.

Το πρότζεκτ, το οποίο κέρδισε το βραβείο SuperSkyScrapers Award 2014, έχει δύο συνεχείς ράμπες ή "δρόμους" που εκτείνονται σε όλο το μήκος του κτιρίου, με καταστήματα, διαμερίσματα, πάρκα και μουσεία.

Σχεδιασμένο για να αναπαράγει τη δομή του DNA, οι σχεδιαστές ελπίζουν ο πύργος θα «αυξήσει τις ανταλλαγές, τις επικοινωνίες και τις αλληλεπιδράσεις» προσφέροντας ταυτόχρονα θέα σε όλο το Λονδίνο.

«Στο εσωτερικό του κτιρίου δεν υπάρχει κανένα όριο, μπορείτε να περπατήσετε με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να περπατήσετε στην πόλη» εξηγούν οι σχεδιαστές.

Μάλιστα το κτίριο, επιτρέπει το φυσικό φως και αέρα να φιλτράρεται, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος, ενώ είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να συλλέγει και να ανακυκλώνει το νερό της βροχής.

Το κτίριο θα υποστηρίζεται από έξι σωλήνες από χάλυβα, στους οποίους θα κρύβεται η ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Οι αρχιτέκτονες έχουν εντοπίσει μια θέση για την κατασκευή του, αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία εφαρμογής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ