Νέα διόρθωση στον ΕΝΦΙΑ -Τι θα ισχύσει για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια - iefimerida.gr

Νέα διόρθωση στον ΕΝΦΙΑ -Τι θα ισχύσει για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διάταξη με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν εξαιρούσε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από το συμπληρωματικό φόρο ακινήτων και ούτε προέβλεπε μειωμένο ΕΝΦΙΑ όπως ισχύει για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα ξενοδοχείων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα.

Έτσι θα επιβαρύνονταν με ΕΝΦΙΑ σαν να ήταν σπίτια. Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε χθες βράδυ πως «μετά από συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, η λογική της διάταξης που προστέθηκε στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ψηφισθέν στις 11/9/2014 νομοσχέδιο είναι, οι προβλέψεις που ισχύουν για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία) να εφαρμόζονται και στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα πλην των τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων –βιλών του άρθρου 46 παρ.5 του ν. 4179/2013)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή ενοικιαζόμενα δωμάτια ΕΝΦΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ