O di Montezemelo φεύγει από τη Ferrari ταυτόχρονα με την παρουσίαση ειδικού μοντέλου αξίας 2,5 εκατομμυρίων

Ο Luca di Montezemelo ήταν επικεφαλής της πιο διάσημης μάρκας αυτοκινήτων παγκοσμίως, της Ferrari, τα τελευταία 23 χρόνια. Και λέμε ήταν γιατί παρόλο που είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα 3 χρόνια την άνοιξη, το Οκτώβριο θα αποχωρήσει από το τιμόνι της Scuderia.

Η αφορμή ήταν η κακή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της F1, ο πραγματικός λόγος η διαφορά λογικής και αντίληψης με τον επικεφαλής του ομίλου Fiat, το Sergio Marchionne, που θα αναλάβει και τη Ferrari. Και ο οποίος, όπως λέγεται, έχει ήδη αποφασίσει την αύξηση της παραγωγής της από τις 7.000 στις 10.000 μονάδες ετησίως.

H αποχώρηση του di Montezemelo, ο οποίος μπορεί να αναλάβει στη συνέχεια την Alitalia, θα συνδυαστεί με την παρουσίαση ενός ειδικού μοντέλου, που θα βασίζεται στην F12 Berlinetta, θα κατασκευαστεί μόλις 10 φορές –όλα έχουν πουληθεί ήδη από το σχεδιαστήριο- και θα κοστίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρεμιέρα αυτής της special Ferrari θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου στο Los Angeles, στα πλαίσια ενός γκαλά όπου Αμερικάνοι πελάτες και στελέχη της εταιρείας θα γιορτάσουν τα 60 χρόνια παρουσίας της μάρκας στις ΗΠΑ. Εκεί θα βρεθεί και ο di Montezemolo, που την επόμενη ημέρα, όπως είπαμε, θα αποχωρήσει και επισήμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Ferrari διευθυντής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ